ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Πύρινος» Στρατηγός Ζιαζιάς: “Κάποιοι θα λογοδοτήσουν στο Στρατοδικείο της Ιστορίας για τα Ίμια”!

1 min read

Αναμφίβολα , 22 χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων , δεν έχουν κλείσει οι πληγές , που άνοιξαν  εκείνη την “σκοτεινή ” νύχτα στο σώμα της Πατρίδος μας και οι υπεύθυνοι δεν λογοδότησαν πουθενά , βέβαια θα λογοδοτήσουν οπωσδήποτε στο ” Στρατοδικείο της Ιστορίας ” .

 

Τις συνέπειες της πολιτικο-στρατιωτικής κρίσης των Ιμίων , υφίσταται και σήμερα η Χώρα μας. Η Τουρκία εφαρμόζοντας μια αναθεωρητική και ασύμμετρη εξωτερική πολιτική , επιχειρεί απροκάλυπτα και με την απειλή χρήσης βίας , να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς στο Αιγαίο και να παγιοποίηση γκρίζες ζώνες σε αυτό .Η Άγκυρα επιβάλλει , σταδιακά , την ΦΙΝΛΑΝΔΟΠΟΙΗΣΗ κρίσιμων περιοχών στο Αιγαίο και ισχυρίζεται ότι είναι γκρίζες ζώνες , όπως  συμβαίνει την τελευταία περίοδο στην περιοχή των Ιμίων .

Ειναι πασιφανές  , σε όλους τους επαΐοντες , ότι η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να «αντιληφθεί” , να  ” διαβάσει” έγκαιρα και σωστά τις  κινήσεις και τις προθέσεις των Τούρκων, το βράδυ της 12ης  Φεβρουαρίου , δεν μπόρεσε να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και το συσχετισμό δυνάμεων που είχαν διαμορφωθεί στην περιοχή των Ιμίων ,την δεδομένη χρονική στιγμή ,για να ενισχύσει την ελληνική παρουσία , με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι προσχεδιασθείσες  από τους Τούρκους προϋποθέσεις για την δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων στην περιοχή των Ιμίων και μάλιστα με σοβαρο κίνδυνο να έχουμε και πάλι  ανθρώπινες απώλειες .

Ειναι φανερό ότι κανένα απο τα θεσμικά όργανα δεν συγκλήθηκαν πριν το “πολεμικό συμβάν” , όταν η κριση ήταν σε εξέλιξη , αλλά και αμέσως μετά , στο όνομα της στρατηγικής του κατευνασμού και όχι της αποτροπής , στο όνομα της ” αποφασιστικότητας “Είναι γεγονός ότι δεν πρέπει να νιώθουμε  “υπερήφανοι ” για την κατάληξη του ” πολεμικού επεισοδίου ” στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων και μάλιστα εντός των χωρικών μας υδάτων .

Η βασική επιδίωξη της Τουρκίας ήταν και είναι να προκαλέσει θερμό επεισόδιο και μετά να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα να συρθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων . Αν συμβεί αυτό, η Τουρκία θα έχει πετύχει τον στρατηγικό της στόχο που επιδιώκει εδώ και δεκαετίες. Διότι σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων ή και σε ένα διεθνές δικαστήριο,  η Ελλάδα έχει μόνο να χάσει , διότι δεν διεκδικεί τίποτε ενώ η Τουρκία  διεκδικεί  τα πάντα ….Συνιστά ασυγχώρητη αφέλεια, αν η  Χώρα  μας εκτιμά,  ότι οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ ή η ανύπαρκτη (διπλωματικά και στρατιωτικά) Ε.Ε., θα στηρίξουν οπωσδήποτε την Ελλάδα, αν η Τουρκία επιχειρήσει  να προσβάλει την ελληνική κυριαρχία . Για αυτό απαιτείται  , έστω και τώρα ,έστω και την τελευταία ώρα  επι πλέον ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας . Μια αποτροπή που πρέπει να στηρίζεται στην αξιοπιστία και να είναι περισσότερο εμφανής , πιστευτή και δυναμική .

Πρακτικά και σε πρώτο χρόνο είναι Εθνική ανάγκη  , είναι χρέος όλων των Πολιτικών Δυνάμεων , να ομονοήσουν και να συμφωνήσουν να προχωρήσουμε σε αύξηση της στρατιωτικής Θητείας , για άμεση αύξηση της επάνδρωσης των εμπρός Σχηματισμών και εκπαίδευσης της εφεδρείας . Μια αύξηση που ειναι επιθυμία όλων των στρατιωτικών ηγεσιών , που όμως δεν υιοθετείται απο την εκάστοτε πολιτική ηγεσία για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους , χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις επιχειρησιακές  απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και τις υφιστάμενες απειλές εναντίον της Εθνικής κυριαρχίας μας .

Παράλληλα θα πρέπει να διατεθούν οι ανάλογες πιστώσεις για την αύξηση της διαθεσιμότητας των οπλικών μας συστημάτων και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων .  Εάν δεν υπάρχουν αυτές οι πιστώσεις , τότε δεν είναι ντροπή να δημιουργήσουμε ένα Ταμείο Εθνικής ‘Αμυνας και να απευθυνθούμε και παλι στον λαο μας να συνεισφέρει για την Εθνική μας ‘Αμυνα για τις ΄Ενοπλες Δυνάμεις , για την Πατρίδα . Να είστε βέβαιοι ότι άπαντες θα συνεισφέρουν οι πλούσιοι , οι φτωχοί , η ομογένεια , η εκκλησία . Εθνικοί Ευεργέτες υπάρχουν και σήμερα αρκεί να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και σήμερα υπάρχει το ανάλογο πατριωτικό  κλίμα στην Πατρίδα μας ,στο ΄Εθνος μας.

Οι ΕΔ συνιστούν την τελευταία «γραμμή άμυνας» του έθνους και της κοινωνίας. Τίποτε δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη, η οποία βεβαίως δεν εξασφαλίζεται με δηλώσεις, κραυγές, συνθήματα και ιδεοληψίες ,αλλά με επιτυχημένη στρατηγική αποτροπής την οποια μονο αποτελεσματικές  ΕΔ μπορούν να εγγυηθούν και με ειλικρινείς και αποτελεσματικές συμμαχίες με αλλα κράτη

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ , ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ , ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΙΜΙΑ

Άρθρο στο militaire.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.