ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

16 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πυρηνικό πόλεμο με τις ΗΠΑ βλέπει ο Πούτιν: “Ο Θεός να μας συγχωρέσει αν συμβεί”

1 min read

Μεγάλη πιθανότητα για έναν πυρηνικό πόλεμο βλέπει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της ετήσιας απολογιστικής συνέντευξης τύπου για την πρόθεση των ΗΠΑ να αποσυρθούν μονομερώς από την Intermediate-Range Nuclear Forces (INF) Treaty

«Αν οι ΗΠΑ τοποθετήσουν πυραύλους μέσου βεληνεκούς στην Ευρώπη τότε η Ρωσία θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε αντίμετρα».

«Αν συμβεί αυτό, τότε ο Θεός να μας συγχωρέσει. Μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο όλο του πολιτισμού και ενδεχομένως, όλου του πλανήτη. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα»

Δεν συνηθίζει ο Β.Πούτιν να προχωράει σε τέτοιες δηλώσεις οι οποίες δημιουργούν την εικόνα μιας κρίσης που μπορεί να καταλήξει σε μια ολική καταστροφή.

Πρόκειται για προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ ότι θα πρέπει να «επιβραδύνουν» την επιθετική τους πολιτική απέναντι στην Ρωσία.

Είπε πάντως ότι το ανθρώπινο είδος έχει αρκετή «κοινή λογική» και αρκετό «αίσθημα αυτο-προσσίας» προκειμένου να μην οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα.

Αναφέρθηκε στους δυτικούς αναλυτές που μιλούν για την πιθανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων χαμηλής απόδοσης προειδοποιώντας ότι μια προσπάθεια να μειωθεί το όριο χρήσης τους θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν πλήρη πυρηνικό πόλεμο.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο η χρήση βαλλιστικών πυραύλων με συμβατικές κεφαλές από τις ΗΠΑ θα μπορούσε να παρεξηγηθεί ως εκτόξευση πυρηνικού πυραύλου και να προκαλέσει παγκόσμια καταστροφή.

Ο πρόεδρος Πούτιν δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του σχετικά με την ανάπτυξη των αμερικανικών αμυντικών πυραυλικών συστημάτων στην Ιαπωνία, ενώ πρόσθεσε ότι τα θέματα ασφαλείας είναι πολύ σημαντικά για τη συνθήκη ειρήνης με το Τόκιο.

«Η Ρωσία δεν έχει καμία ψευδαίσθηση σχετικά με την “αμυντική” φύση των αμερικανικών αμυντικών συστημάτων στην Ιαπωνία, καθώς αυτά μπορούν να λειτουργήσουν σε συνδυασμό με τα επιθετικά όπλα»

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου, στη Μόσχα, και μεταδίδεται τηλεοπτικά από τρία τηλεοπτικά κανάλια — Rossiya 1, Rossiya 24 και Pervy Kanal — αλλά και τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς — Mayak, Vesti FM and Radio Rossiyi.

Προβλέπεται μάλιστα, απευθείας μετάφραση στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά, προκειμένου να υπάρχει διευκόλυνση των ξένων ανταποκριτών. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η συνέντευξη Τύπου αφορά μία ευρεία γκάμα θεμάτων, από την οικονομία έως τις διεθνείς εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός αριθμός των δημοσιογράφων είναι ο μεγαλύτερος όλων των εποχών, καθώς υπερβαίνει τους 1.700, εκ των οποίων τα 2/3 προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ρωσίας.

Αισθητή είναι και η παρουσία των ξένων δημοσιογράφων, από διάφορες χώρες του πλανήτη, όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Λευκορωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ουκρανία, η Ιαπωνία κ.α.

Δημοσίευση στα Social Media