ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης με αφορμή τις δηλώσεις Βαρτζόπουλου για το άνοιγμα του τουρισμού

1 min read

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ο οποίος επέκρινε τον τρόπο που άνοιξε ο τουρισμός το καλοκαίρι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «μετά το “πέσαμε έξω με το άνοιγμα του τουρισμού” του κ. Γεωργιάδη, ο πρώην υφυπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ κ. Βαρτζόπουλος καταγγέλλει πως “είναι προφανές πως κακώς ανοίξαμε, έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα”.

Μέχρι και οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ πλέον αναγνωρίζουν πως η χώρα πληρώνει τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη και το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς ενιαία πρωτόκολλα και υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ».

Σημειώνεται πως αιχμές κατά του «ανοίγματος του καλοκαιριού», άφησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98 της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά εκτίμησε πως η εστίαση και η διασκέδαση στη Βόρεια Ελλάδα, δεν πρέπει να ανοίξουν, ούτε μετά τις γιορτές.

«Το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει κάποια στιγμή, αλλά προσωπική μου άποψη είναι πως η εστίαση και η διασκέδαση δεν πρέπει να ανοίξουν ούτε μετά τις γιορτές, τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Κι αν χρειαστεί εκ νέου να κλείσουμε μετά λόγω αύξησης κρουσμάτων, αυτό θα σημαίνει ότι κακώς ανοίξαμε!», είπε.

Στην παρατήρηση δημοσιογράφου ότι αυτό σημαίνει πως «κακώς ανοίξαμε» και το καλοκαίρι, ο κ. Βαρτζόπουλος συνέχισε:

«Είναι προφανές ότι κακώς ανοίξαμε. Είναι προφανές. Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Τι το συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο».

Επιπρόσθετα κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε περισσότερες επιτάξεις στον ιδιωτικό τομέα. «Πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας ώστε να νοσηλεύει covid περιστατικά σε κλίνες ιδιωτικών κλινικών, για να αρχίσουν να επανέρχεται στα Δημόσια Νοσοκομεία σε λειτουργία ο βασικός κορμός των κλινικών που εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά και χρόνιες παθήσεις. Η χρήση κλινικών του ιδιωτικού τομέως για covid περιστατικά κατά την άποψή μου, έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.»

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.