ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πυρά Κίνας κατά ΗΠΑ: Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνουν στη συνεργασία μας με τη Γερμανία

1 min read

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Βερολίνο να μην αποκτήσει η Κίνα ποσοστό ελέγχου στο λιμάνι του Αμβούργου

Πυρά κατά των ΗΠΑ μετά την παρέμβαση τους στη Γερμανία αναφορικά με το να μην περάσει σε κινέζικα χέρια μέρος του ελέγχου του λιμανιού του Αμβούργου εξαπέλυσε το Πεκίνο.

«Η αμερικανική παρέμβαση είναι ενδεικτική της πρακτικής της διπλωματίας εξαναγκασμού. Η πραγματική συνεργασία μεταξύ της Κίνας και της Γερμανίας είναι ένα ζήτημα για τις δύο κυρίαρχες χώρες, οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να βάλλουν εναντίον αυτού αναίτια και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ανακατεύονται και να παρεμβαίνουν» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ, Zhao Lijian ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Γερμανού καγκελάριου Olaf Scholz στο Πεκίνο.

Σημειώνεται πως ο κινεζικός ναυτιλιακός κολοσσός Cosco έχει καταθέσει προσφορά για να αποκτήσει ποσοστό 35% σε έναν από τους τρεις τερματικούς σταθμούς της εταιρίας μεταφορών HHLA στο λιμάνι του Αμβούργου.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία είναι διχασμένος για το εάν πρέπει να προχωρήσει η συμφωνία ή όχι, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως να επιτρέψει στην κινεζική Cosco να αποκτήσει μικρότερο ποσοστό σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.