ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πυρά Δημητρίου κατά των εισαγγελέων Ράικου και Αθανασίου στην Προανακριτική της Βουλής

1 min read

Σφοδρά πυρά κατά των εισαγγελέων Ελένης Ράικου και Παναγιώτη Αθανασίου , οι οποίοι με τις καταθέσεις τους έχουν καταφερθεί κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εξαπέλυσε κατά τη σημερινή της κατάθεση στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Αναφερόμενη στην τέως εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου και σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ η κα Δημητρίου υποστήριξε ότι δεν θα έπρεπε να παραμείνει στην υπόθεση από τη στιγμή πο υπήρξε έμβασμα σε λογαριασμό της από τη Novartis εννοώντας προφανώς τα εμβάσματα που έλαβε ο ιατρός σύζυγός της κ. Ράικου στον κοινό τους λογαριασμό για μελέτες που είχε εκπονήσει.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν όμως και κατά του τέως οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου. “Ο κ. Αθανασίου κρατούσε για τρία χρόνια (2014-2017) υπόθεση που αφορούσε οφ σορ εταιρείες τριών βουλευτών της ΝΔ που είχαν χρηματίσει υπουργοί. Υπήρχε υλικό σε δεκάδες φακέλους με πολλά στοιχεία. Αυτό το υλικό εστάλη από τον αντικατάστατη του, κύριο Μπρη στην κυρία Ραικου για συσχέτιση. Τελικά διαπιστώθηκε ότι η δικογραφία που είχε ζητήσει η κυρία Ραικου να συσχετισθεί, ήταν δική της δικογραφία και γνώριζε από τότε το θέμα. Ζήτησα να μην προαχθεί ο κ. Αθανασίου και για αυτό αλλά και για τι γεγονός ότι όταν κλήθηκαν εισαγγελείς από χώρες που είχαν εμπλεκόμενους να συναντηθούν στη Χάγη για ανταλλαγή στοιχείων για τα Panama papers είπε ψέματα στην υπηρεσια του οτι πηγε ενώ αυτό δεν συνέβη” φέρεται να είπε η κα Δημητρίου.

Σύμφωνα πάντως με την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας η κα Δημητρίου στην αναφορά της στην υπόθεση των τριών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ουδέποτε αναφέρθηκε σε οφσόρ. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε έγγραφα που είχε στην κατοχή του ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας λέγοντας ότι άλλα αφορούσαν οφσόρ και άλλα υπόθεση βουλευτών της ΝΔ, πρώην Υπουργών.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.