ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πυρ ομαδόν κατά Τσίπρα για την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία»

1 min read

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύουν κόμματα και στελέχη της αντιπολίτευσης, αλλά και πρόσωπα προερχόμενα από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, με αφορμή την υπογραφή στις Πρέσπες για την παραχώρηση της ονομασίας της “Μακεδονίας”.

ΝΔ: Ημέρα ντροπής για Τσίπρα – Καμμένο η σημερινή

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση, η Νέα Δημοκρατία χαρακτηριζει τη σημερινή, «Ημέρα ντροπής» για Τσίπρα και Καμμένο, ενώ καταδικάζει την αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή των Πρεσπών για να διαμαρτυρηθούν κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

 

«Η κυβέρνηση που αφήνει τους Ρουβίκωνες να δρουν ανενόχλητοι, έδειξε σήμερα και το άλλο της πρόσωπο. Την ώρα που οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς πανηγύριζαν στις Πρέσπες για μια συμφωνία που βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα, δόθηκε εντολή στην αστυνομία να δείξει πρωτοφανή αγριότητα, στέλνοντας ακόμη και στο νοσοκομείο πολίτες που διαδήλωσαν την πατριωτική τους ευαισθησία», αναφέρει η ΝΔ και προσθέτει: «Σήμερα δεν είναι μια μόνο μια θλιβερή μέρα για την Ελλάδα, αλλά και μια μέρα ντροπής για τον κ. Τσίπρα και τον κ.Καμμένο. Διότι μαζί εκχώρησαν στους πολίτες της ΠΓΔΜ τη δυνατότητα να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» και να υποστηρίζουν ότι μιλούν την τάχα μακεδονική γλώσσα».

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πως «ο ελληνικός λαός είναι δικαίως οργισμένος. Διότι συνειδητοποίησε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να παραμείνουν για λίγο ακόμη στην εξουσία, δεν υπολογίζουν πια ούτε τα εθνικά συμφέροντα. Μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί».

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει πως οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν βαρύτατες ευθύνες «διότι δεσμεύουν την Ελλάδα με μια συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα, τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπούν».

«Η ΝΔ θα κάνει το παν για να μην διχαστούν οι Έλληνες και καλεί τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και καλεί το ίδιο να πράξει και η κυβέρνηση η οποία μοιάζει να μην συνειδητοποιεί ότι έχει απέναντί της τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων», καταλήγει η ΝΔ.

Γεννηματά: Δεν υπάρχουν αυταπάτες, ο Τσίπρας τους «Μακεδόνες»

«Ζάεφ στις Πρέσπες: “Οι Έλληνες, οι Μακεδόνες”… Εδώ δεν υπάρχουν αυταπάτες. Ο κ. Τσίπρας τους βάπτισε».

Με αυτόν τον τρόπο σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά την υπογραφή της συμφωνίας για το ονοματολογικό στις Πρέσπες.

Κουτσούμπας: Το «yes men» προς ΗΠΑ και Αμερικανό πρέσβη έχει ενταθεί από την «Αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του αυτό που κατάφεραν είναι να δώσουν στη γειτονική χώρα συστατική επιστολή για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η συμφωνία, η οποία είναι προϊόν της απροκάλυπτης παρέμβασης αυτών των δυνάμεων, στόχο έχει να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια» επισημαίνει σε συνέντευξή του ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Άδωνις: Οι Πρέσπες θα αποδειχθούν το Καστελόριζο του Τσίπρα

Έντονη ήταν η κριτική που άσκησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την υπογραφή της συμφωνίας παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας.

Ο κ. Γεωργιάδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Ο Ζάεφ είπε: “Οι Μακεδόνες και οι Έλληνες…” θυμηθείτε αυτό που θα σας πω, οι Πρέσπες θα αποδειχθούν το Καστελόριζο του Αλέξη Τσίπρα… οι Έλληνες δεν θα ξεχάσουν την ταπείνωση που αισθάνθηκαν σήμερα».

Θεοδωρικάκος: Ο Τσίπρας εκπροσωπεί μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Καμμένο

Δριμεία κριτική εναντίον του Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο Συντονιστής Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας για το Σκοπιανό στις Πρέσπες.

«Ο κ. Τσίπρας υπογράφει, αλλά δεν εκπροσωπεί με την υπογραφή του τον ελληνικό λαό. Εκπροσωπεί μόνο την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ούτε καν τους πολίτες που ψήφισαν το κόμμα του. Εκπροσωπεί τον κ. Καμμένο και την κυνική αντίληψη ότι για να μείνει κανείς στην εξουσία μπορεί να αποδεχθεί τα πάντα», δηλώνει σε συνέντευξή του.

Καϊλή: Η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη, ντρέπομαι

«Ντρέπομαι. Πραγματικά είναι ανεπανόρθωτη ζημιά. Η ιστορία, η Μακεδονία, οι Έλληνες, δεν θα του συγχωρέσουν ποτέ αυτή την αθλιότητα. Ξεπουλάνε και την ψυχή τους οι συμπλεγματικοί, για να γίνουν αποδεκτοί στους έξω. Με ποιο δικαίωμα; Εθνομηδενιστές, εκδικητικοί, μοιραίοι…» έγραψε στον λογαριασμό της στο twitter η Εύα Καιλή.

Τζιτζικώστας: Η απόρριψη της «συμφωνίας» θα επικυρωθεί στις εκλογές

Μετά τη σημερινή συνάντηση των Πρεσπών ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε και επίσημα τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπίων σε βάρος της Ελλάδας. Αποδείχθηκαν εκτός από εμμονικοί και μοιραίοι για τη χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα, υπογράφοντας μια “συμφωνία” που ανοίγει νέες πληγές υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου μας. Η απόρριψη αυτής της “συμφωνίας” θα επικυρωθεί στις εκλογές».

Πατούλης: Αυτή η συμφωνία είναι προδοσία!

Στην ομιλία του από τις Πρέσπες ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μία προδοτική συμφωνία και κάλεσε σε κοινό αγώνα «των πραγματικών Ελλήνων».

«Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία μας! Αυτή η συμφωνία είναι προδοσία! Από εδώ, τα ιερά χώματα του Παύλου Μελά και των Μακεδόνων, φωνάζουμε με όλη μας τη δύναμη πως η Μακεδονία είναι Ελλάδα! Τώρα αρχίζει ο αγώνας των πραγματικών Ελλήνων!»

Ο Γιώργος Πατούλης ήταν κεντρικός ομιλητής και σε συλλαλητήριο για την ονοματοδοσία στην Έδεσσα στις 6 Ιουνίου.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.