ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

10 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πτώση τζίρου στην αγορά – Τι δείχνει έρευνα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

1 min read

Μόλις ένας στους τέσσερις εμπόρους της Αθήνας δηλώνουν αυξημένο τζίρο σε σύγκριση με πέρσι

Την απογοήτευση του εμπορικού κόσμου της Αθήνας από τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου αποτυπώνει έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας.

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των καταστηματαρχών στην πρωτεύουσα (62,1%) δεν θεωρεί εμπορικά επιτυχημένες τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, ενώ μόλις το 29,5% έχει θετική άποψη. Σε σχέση δε με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του 2017, καλύτερο τζίρο φέτος δήλωσε ότι είχε το 25,3%, ίδιο τζίρο δήλωσε το 26,3%, χειρότερο τζίρο δήλωσε το 47,3% και δεν ξέρω-δεν απαντώ το 1,1%.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν την συγκεκριμένη στιγμή τα εμπορικά καταστήματα της Αθήνας, ιεραρχούνται ως εξής:

– Πτώση τζίρου και προβλήματα ρευστότητας 35,8%

– Φορολογικό και ασφαλιστικές εισφορές 30,5%

– Ασφάλεια και αστυνόμευση 28,4%

– Καθαριότητα και φωτισμός 3,2%

– Δεν ξέρω – Δεν απαντώ 2,1%.

Σε ότι αφορά στο τζίρο της Κυριακής 4 Νοεμβρίου 2018, σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη Κυριακή, από τις απαντήσεις προκύπτει, ότι ήταν λιγότερο παραγωγικός, ενώ τα περισσότερα από τα καταστήματα που δεν άνοιξαν την Κυριακή, βρίσκονται στις μικρές περιφερειακές αγορές. Καλύτερο τζίρο δήλωσε ότι είχε την Κυριακή που άνοιξαν τα καταστήματα το 29,5%, ίδιο τζίρο δήλωσε το 29,5%, χειρότερο τζίρο δήλωσε το 33,8%, δεν άνοιξε το 6,1% και δεν ξέρω-δεν απαντώ απάντησε το 1,1%.

Φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές οδηγούν την αγορά σε ασφυξία

Με αφορμή την έρευνα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Σταύρος Καφούνης δήλωσε, ότι «άλλη μια πολλά υποσχόμενη περίοδος δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου. Δύο στις τρεις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων είδαν τις πωλήσεις τους ίδιες ή χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι και έξι στις δέκα ζητούν να καταργηθούν ως αναποτελεσματικές».

Τόνισε ακόμη, ότι «το φορολογικό και ασφαλιστικό ξεζούμισμα και η έλλειψη ρευστότητας, οδηγούν την αγορά σε ασφυξία και αν σήμερα δεν παρθούν μέτρα ανακούφισης, όπως η δυνατότητα ένταξης όλων των φορολογουμένων στις 120 δόσεις, η δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών, αλλά και η σταδιακή επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος, αύριο θα είναι πολύ αργά».

Εγκληματικότητα και έλλειψη αστυνόμευσης

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος, όσον αφορά την ανάλυση των ειδικών προβλημάτων, που έχουν καταγραφεί εκτός ερωτηματολογίου, στην κατ’ ιδίαν συνομιλία με τους καταστηματάρχες καταγράφηκαν τα εξής:

– Οι περισσότεροι συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για την έντονη δραστηριοποίηση «πορτοφολάδων» και επαιτών.

– Από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων καταγράφηκε ως πρωταρχικό πρόβλημα η ασφάλεια και η αστυνόμευση, όσων επιχειρήσεων δραστηριοποιούνται στις περιοχές Ομόνοιας-Κάνιγγος, Πατησίων-Κυψέλης και αναφέρονται στο ελεύθερο εμπόριο ναρκωτικών ουσιών στο δημόσιο χώρο και την παραβατικότητα που προέρχεται από τα τοξικοεξαρτημένα άτομα.

– Ως σημαντικό πρόβλημα καταγράφεται, ότι αποτελούν οι ληστείες εντός και εκτός των καταστημάτων.

Δημοσίευση στα Social Media