ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πτώση αεροσκάφους στο Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε η σορός του πιλότου

1 min read

Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος Παναγιώτης Κεφαλάς το αεροσκάφος του οποίου κατέπεσε την Τετάρτη, στην περιοχή της Καβουρότρυπας, στον Πατραϊκό Κόλπο.

Η σορός του πιλότου ανασύρθηκε από τη θάλασσα από την μονάδα υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού Σώματος και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο στο Μεσολόγγι.

Υπενθυμίζεται ότι δύτες, σκάφη του Λιμενικού, άνδρες της ΕΜΑΚ, αεροσκάφη και το ωκεανογραφικό «Ναύτιλος» του πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιούσαν έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη τις τελευταίες ημέρες. Το έργο του εντοπισμού του αεροσκάφους δυσχέραινε το γεγονός ότι εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων είχε καταλήξει στην θάλασσα λάσπη από τον ποταμό Ευηνο με συνέπεια η ορατότητα να μην είναι καλή.

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Κεφαλάς

Πιλότος του αεροσκάφους που κατέπεσε ήταν ο Παναγιώτης Κεφαλάς που κατάγεται από τα Ιωάννινα και ήταν κάτοικος Πατρών. Εργαζόταν παλαιότερα ως μηχανικός και ήταν απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη ενώ υπήρξε και καθηγητής Πανεπιστημίου. Ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά, σε γυμνάσιο και δημοτικό.

Το αεροσκάφος έκανε την πτήση από Πάτρα προς Μεσολόγγι. Ο Παναγιώτης Κεφαλάς είχε τελευταία επικοινωνία στις 12:29 με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Στις 13:20 και καθώς δεν είχε ακόμη προσγειωθεί, σήμανε συναγερμός, ενώ στις 13:24 τέθηκαν οι αρχές σε κατάσταση κινδύνου. Το διθέσιο ιδιωτικό αεροσκάφος φαίνεται ότι κατέπεσε στ’ ανοικτά του Κρυονερίου. Στις έρευνες συμμετείχε ελικόπτερο super puma και βιτζότρατες (αλιευτικά σκάφη) με κάμερες βυθού.

Το αεροσκάφος έκανε τούμπα και έπεσε στην θάλασσα, όπως ανέφερε ένας ψαράς που το είδε ενώ ψάρευε στην συγκεκριμένη περιοχή. «Άκουσα ένα θόρυβο, είδα το αεροπλάνο να είναι πολύ χαμηλά, έκανε τούμπα στον αέρα και μετά βυθίστηκε δυστυχώς σχεδόν αμέσως», είπε χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του πιλότου στην gallery που ακολουθεί:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.