ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προϋπολογισμός 2022: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή με 158 «ναι»

1 min read

Υπερψηφίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Βουλή ο Προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2022, έπειτα από μια θυελλώδη συζήτηση, με αρκετές αψιμαχίες ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.

Επί συνόλου 300 βουλευτών, υπέρ του Προϋπολογισμού ψήφισαν 158 βουλευτές, 142 κατά , ενώ δεν υπήρξε βουλευτής που να ψήφισε «παρών».

Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπερψηφιστηκε από τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, την Ελληνική Λϋση και την ανεξάρτητη βουλευτή, προερχόμενη από το ΜέΡΑ 25 Κωνσταντίνα Αδάμου.

Συνολικά τον στήριξαν 191 βουλευτές, ενώ 109 βουλςυυτές από τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν.

Η συζήτηση σε επίπεδο Ολομέλειας κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να «διασταυρώνουν» τα ξίφη τους κατά της ομιλίες τους στη Βουλή.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην ώρα τους οι εκλογές, μας χωρίζει μία άβυσσος ευθύνης, κύριε Τσίπρα

Ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρ,α εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για την κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2022.

Αφού ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως τους χωρίζει μια «άβυσσος ευθύνης». Παράλληλα ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα για την απορρόφηση των αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

«Εάν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα που θα είχε ουσιαστικό όφελος από τις πρόωρες εκλογές δεν θα ήσασταν εσείς κ. Τσίπρα αλλά εγώ. Και στο παρελθόν ουκ ολίγες ευκαιρίες για να πάω σε πρόωρες εκλογές με το αποτέλεσμα για την παράταξη μας να ήταν καλύτερο από τις εκλογές του 2019. Δεν το έκανα, δεν είμαστε το ίδιο, γιατί μας χωρίζει μια άβυσσος ευθύνης απέναντι στις ανάγκες της χώρας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.