ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

6 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προχωρά η κυβέρνηση το σχέδιο αλλαγών στη ΔΕΗ

1 min read

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων άρση μονιμότητας σε όσους προσληφθούν στο μέλλον στην επιχείρηση. Τι αλλάζει στο καθεστώς που διέπει την παροχή «καθολικής υπηρεσίας». Προχωρά η ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ


Χωρίς καμία αλλαγή σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ και το νέο καθεστώς των προσλήψεων στην εταιρεία, το οποίο πλέον θα προβλέπει ατομικές συμβάσεις εργασίας χωρίς μονιμότητα για τους νεοπροσλαμβανόμενους, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέθεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή το ενεργειακό νομοσχέδιο.

Οι αλλαγές που διακρίνονται σε σχέση με το κείμενο της δημόσιας διαβούλευσης αφορούν στην ανάληψη της υποχρέωσης προμήθειας της καθολικής υπηρεσίας όταν ο σχετικός διαγωνισμός αποβαίνει άγονος.

Η νέα διάταξη προβλέπει την ανάθεση της καθολικής υπηρεσίας σε πέντε αντί για τρεις προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας με το μεγαλύτερο μερίδιο. Οι σχετικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση, ενώ ορίζεται ότι ο επιμερισμός των πελατών θα γίνεται με βάση τον αριθμό των μετρητών που εκπροσωπεί η κάθε μία από τις προαναφερόμενες εταιρείες.

Επιπλέον στο ίδιο νομοσχέδιο προστέθηκε και άρθρο που αφορά στην ενεργειακή ασφάλεια της Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται με fast track διαδικασίες μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της διασύνδεσης του νησιού με την Πελοπόννησο η μεταφορά ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (φορητών μονάδων) είτε από τη ΔΕΗ είτε από τρίτο παραγωγό κατόπιν συμφωνίας με την εταιρεία σε σταθμούς παραγωγής και υποσταθμούς του νησιού

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.