ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρωτοφανής πρόκληση του αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ επίθεση κατά του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια

1 min read

Η πρωτοφανής παρέμβαση του αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ και η ευθεία επίθεση που εξαπέλυσε κατά του υπουργού εξωτερικών Νίκου Δένδια, είναι μία εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση. Πρόκειται για μία εμπλοκή στα εσωτερικά της Ελλάδας, που παραπέμπει ευθέως στον περίεργο ρόλο που διαδραμάτισε ο ίδιος άνθρωπος ως πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία, όπως έχει καταγραφεί και σε έρευνες Αμερικανών. Με τα αποτελέσματα της δράσης του Πάιατ στην Ουκρανία το 2014, να τα βλέπουμε ακόμα και σήμερα.

Μία πρώτη αλγεινή εξέλιξη για την Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η ακύρωση του αγωγού East Med, αμέσως μετά την λεόντειο συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ. Αφού δώσαμε τα πάντα για πάντοτε, ενημερωθήκαμε με ένα non paper ότι ο αγωγός που εξασφάλιζε την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρώπης, αλλά και ισχυροποιούσε την Γεωπολιτική μας θέση, ακυρώθηκε!

Πρόκειται για τον ορισμό της προδοσίας. Ένα πισώπλατο μαχαίρωμα που προφανώς δεν το περίμενε ούτε η κυβέρνηση, διότι εάν υπήρχε έστω και ένα τέτοιο ενδεχόμενο στον ορίζοντα, είναι βέβαιο ότι ο Νίκος Δένδιας θα είχε απαιτήσει να ακυρωθεί πριν υπογράψει τη συμφωνία. Για την ακρίβεια, ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών θα έπρεπε να απαιτήσει να ενταχθεί μέσα στην συμφωνία που υπέγραψε και η υποχρέωση των ΗΠΑ να δεσμευθούν για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου αγωγού.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο κύριος Πάιατ διαπράττει κάτι τέτοιο. Ο πρέσβης των ΗΠΑ είχε καταφέρει να γελοιοποιήσει ακόμα και τον ανώτατο πολιτειακό θεσμό, φυσικά με την συνέργεια της κυρίας Σακελλαροπούλου. Όταν την κάλεσε για να την …ξεναγήσει σε ελληνικό έδαφος! Λες και ο αμερικανός πρέσβης ήταν ο ιδιοκτήτης της χώρας και η ελληνίδα πρόεδρος της Δημοκρατίας μία πρέσβειρα κάποιος μπανανίας.

Εδώ λοιπόν μάλλον ξετυλίγεται το κουβάρι για την αποπομπή του Προκόπη Παυλόπουλου από την προεδρία και την αντικατάσταση του με την Σακελλαροπούλου που αποδεικνύεται όχι απλά ακατάλληλη για την θέση αλλά κάτι ακόμα χειρότερο: Την έχει απαξιώσει οδηγώντας στην σε ιστορικό χαμηλό με τις δημοσκοπήσεις πλέον να μην την μετράνε καν!

Γιατί αντικαταστάθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος; Γιατί προφανώς σε μία εποχή που οι θεσμοί έπρεπε να γελοιοποιηθούν προκειμένου η χώρα να μετατραπεί σε προτεκτοράτο, ένας άνθρωπος με την εμβέλεια του καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου, θα ήταν τροχοπέδη σε όσους απεργάζονται σκοτεινά σχέδια, ως μαύρα κοράκια, πάνω από την πατρίδα μας. Σαν αυτά που συνόδευσαν την εικόνα του πρέσβη και της προέδρου ως προσκεκλημένη του, έξω από το ναό του Ηφαίστου! Ως οιωνός…

Διότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν δέχτηκε ποτέ τον συγκεκριμένο πρέσβη, παρά μόνο κατά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του! Ολόκληρη την πενταετία Παυλόπουλου, ο κύριος Πάιατ δεν πέρασε ούτε έξω από το Γραφείο του προέδρου. Έφτασε μέχρι το γραφείο του σοβαρού και έντιμου Γ.Γ. της προεδρίας, κ. Γιώργου Γεννηματά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.