ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Σεπτεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρωτοφανής Απόφαση Του Κ.Μητσοτάκης κατήργησε τα Δασαρχεία ως υπεύθυνα για τις πυρκαγιές! Μια υπογραφή λιγότερη για ανεμογεννήτριες

1 min read

Έγινε και αυτό στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους από το βήμα της Βουλής για τις φωτιές που έκαψαν τη χώρα προανήγγειλε την κατάργηση των Δασαρχείων, κάτι που ανοίγει το δρόμο για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις καμένες εκτάσεις, καθώς θα χρειάζεται πλέον μια υπογραφή λιγότερη. 

Μια πρωτοφανής απόφαση, καθώς τα δασαρχεία είναι θεσμός εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα! 

Συγκεκριμένα το μοναδικό πρόβλημα που εντόπισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών ήταν στην πρόληψη και την προετοιμασία των δασών, πρόβλημα που απέδωσε ευθέως στα Δασαρχεία και προαναγγέλλοντας την κατάργησή τους με το πέρασμα των αρμοδιοτήτων στην Πολιτική Προστασία η οποία θα αναλάβει τον καθαρισμό των δασών και τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμα ότι και τα έργα αναδάσωσης και αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων περνάνε σε ιδιώτες μέσω χορηγιών οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη για τη μελέτη αλλά και την εκτέλεση των έργων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από τους ιδιώτες στα δάση έβαλε στο τραπέζι και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες προαναγγέλλοντας έως και την υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων έναντι των φυσικών καταστροφών.

Να σημειώσουμε πως τα δασαρχεία πρέπει να βάλουν υπογραφή για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες ή οτιδήποτε άλλο σε καμένη περιοχή. Τώρα με την κατάργηση του η ευθύνη αυτή περνάει στην Πολιτική Προστασία, η οποία διορίζεται από την κυβέρνηση! 

Ενώ παρά την απόφαση του να καταργήσει τα Δασαρχεία και να κάνει ακόμα πιο εύκολη την τοποθέτηση ανεμογεννητριών ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε εκ νέου για «fake news» και «αντιεμβολιαστές». 

«Ούτε γίνεται να μιλούν κάποιοι για ανεμογεννήτριες όταν η ισχύουσα νομοθεσία και η νομολογία προβλέπει συνύπαρξη ανεμογεννητριών και δασών. Δεν πρέπει να σιγοντάρουμε σενάρια που αναφέρουν ότι τα δάση καίγονται για να μπουν ανεμογεννήτριες. Πρέπει αυτά τα υπόγεια ρεύματα που συναντούνται με τους αντιεμβολιαστές να βρίσκουν κοινές απαντήσεις από την εθνική αντιπροσωπεία. Πρέπει να κυριαρχήσει η λεωφόρος της επιστήμης και όχι ο παράδρομος του ψέματος» υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Εχουμε το χρέος να προτάξουμε τις απαντήσεις για καλύτερη πολιτική προστασία, για το πώς θα μετέχουμε στην μεγάλη ευρωπαϊκή προσπάθεια ώστε να γίνουμε η πρώτη ήπειρος μηδενικών εκπομπών. Όλα αυτά αποτυπώνονται σε σύνολο κυβερνητικών επιλογών που θέλω να πιστεύω ότι ξεπερνούν τα όρια της κυβερνητικής πλειοψηφίας».

Ενώ στη συνέχεια μίλησε ξανά για τον κλιματικό νόμο οποίος όμως θα διευκολύνει την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στις καμένες εκτάσεις. 

Φταίει… ο Χατζηπετρής για τις φωτιές 

Και φυσικά εκτός τα περί «αντιεμβολιαστών» ο πρωθυπουργός κατηγόρησε… τους πάντες για τη φωτιά στην Εύβοια, αλλά όχι για την κυβέρνηση, η οποία -σύμφωνα πάντα με τον Κ.Μητσοτάκη- τα έκανε όλα τέλεια. 

Ο Κ.Μητσοτάκης εμφανίστηκε ευχαριστημένος ακόμα και από το μέγεθος της καταστροφής αφού όπως είπε οι εκτάσεις που καταστράφηκαν «δεν ήταν όσες περιμέναμε από το μέγεθος της φωτιάς».

Μάλιστα έσπευσε να κατηγορήσει και να λοιδορήσει τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν και κατηγορούσαν την κυβέρνηση για αποτυχία στη διαχείριση της κατάσβεσης ότι «Σε κάθε χωριό οι κάτοικοι θέλουν ένα ελικόπτερο πάνω από το χωριό τους».

Ο πρωθυπουργός δεν βρήκε κανένα λάθος στην προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο και μάλιστα εκθείασε τον Νίκο Χαρδαλιά ενώ απέδωσε τις καταστροφικές πυρκαγιές στην κλιματική αλλαγή και τον καύσωνα.

Όσον αφορά στα Βίλια που η φωτιά έκαιγε για πάνω από δέκα ημέρες, απέδωσε την επιτελική αδυναμία στους… εσωτερικούς στροβίλους που δημιουργούσε η φωτιά. 

Ενώ πανηγύρισε για την πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Βαρυμπόμπη λέγοντας ότι «πετύχαμε στην Αττική να προστατεύσουμε τις ζωές, τις υποδομές και τους οικισμούς».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.