ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρωτοφανή σκηνικά στη Βουλή: Η κυβέρνηση-«κουρελού» ευτελίζει κάθε διαδικασία

1 min read

Το προεδρείο «εφευρίσκει» αστείες διαδικασίες, για να εγκρίνει νομοσχέδια, αν και η πλειοψηφία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων έχει αντίθετη γνώμη – Διέκοψε άρον-άρον την ψηφοφορία για τις αλλαγές στο ΑΣΕΠ ο Βαρεμένος, όταν είδε ότι απουσίαζε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ

Τον διασυρμό της Βουλής σε εξευτελιστικές καταστάσεις προκαλούν οι παρενέργειες της πλειοψηφίας-«κουρελού» που διαμορφώνουν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με έξι ανεξάρτητα κοινοβουλευτικά στελέχη, καθώς το προεδρείο του Κοινοβουλίου «εφευρίσκει» αστείες διαδικασίες, για να εγκρίνει νομοσχέδια, αν και η πλειοψηφία των Κοινοβουλευτικών Ομάδων έχει αντίθετη γνώμη.

Να σημειωθεί ότι η συνήθης διαδικασία δεν γίνεται δια της ονομαστικής ψηφοφορίας, αλλά δια της ψήφου των κομμάτων, όπως αυτή εκφράζεται από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Στην παρούσα συγκυρία, όμως, η κυβέρνηση εκφράζεται από μία ΚΟ 145 βουλευτών, που σημαίνει ότι η έγκριση νομοσχεδίου μπορεί να γίνει είτε με την στήριξη κάποιας ΚΟ από την αντιπολίτευση είτε με ονομαστική ψηφοφορία, ώστε να στηρίξουν οι πρόθυμοι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του νομοσχεδίου με αλλαγές στο ΑΣΕΠ, που ήταν προγραμματισμένο να ψηφιστεί σήμερα το απόγευμα. Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος είπε προς το Σώμα πως η ψηφοφορία θα γίνει δια των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων και για όσα άρθρα διαπιστωθεί «αμφιβολία», θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία αύριο. 

Αμέσως αντέδρασε ο κ. Μάκης Βορίδης, εξηγώντας πως είναι πρωτοφανές και κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής να γίνεται και δεύτερη ψηφοφορία για τα άρθρα που θα έχουν καταψηφιστεί στην πρώτη. «Που τα έχετε δει αυτά κύριε πρόεδρε; Δεν μπορεί να γίνει επαναληπτική ψηφοφορία, επειδή έτσι το θέλει η κυβέρνηση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.

Από την πλευρά του, ο κ. Βαρεμένος επικαλέστηκε το πολιτικό παράδοξο των 16 ανεξάρτητων βουλευτών που δεν μπορούν να εκφραστούν δι’ ενός κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, καθως δεν συγκροτούν ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, και παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής συνέχισε την διαδικασία, αρχίζοντας με την δήλωση ψήφου επί της αρχής του νομοσχεδίου. Όταν έφτασε όμως στους Ανεξάρτητους Ελληνες, διαπίστωσε ότι ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος έλειπε, με αποτέλεσμα να κλείσει άρον-άρον την συνεδρίαση και να ενημερώσει ότι η ψηφοφορία διακόπτεται, για να διεξαχθεί αύριο το μεσημέρι.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.