ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Ιανουαρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρωτοφανές: «Πνίγηκε» η Ακρόπολη με μια «κουταλιά νερό» (βίντεο)

1 min read

Η σημερινή βροχή ήταν μεν ισχυρή αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι αφορμή να “πνιγεί” ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης. Η εικόνα αυτή δημιούργησε προβληματισμό σε σχέση με την επαρκή προστασία του κορυφαίου αρχαιολογικού χώρου από ανάλογα φυσικά φαινόμενα και αρκετοί φοβούνται αν είχε επέλθει ζημιά μετά το “τσιμέντωμα”.

Σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε, πριν από λίγο στη Βουλή η αρμόδια υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη απάντησε πως «τα τελευταία χρόνια η Ακρόπολη πλημμυρίζει στην βόρεια πλαγιά όταν σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις».

Εξήγησε, επίσης, πως «αυτή τη στιγμή είναι ενεργές μόνον τρεις από τις υδροροές προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η βόρεια πλαγιά του μνημείου όπου βρίσκεται το τείχος που έπεσε το 2014 λόγω πλημμύρας. Οι υπόλοιπές 17 είναι απενεργοποιημένες». Οι τρεις υδροροές που λειτουργούν βρίσκονται κοντά στο νέο ανελκυστήρα απ’ όπου προέρχονται και οι εικόνες των ποταμιών που σχηματίστηκαν.

Όσο για την απαραίτητη υδραυλική μελέτη για την παροχέτευση των όμβριων υδάτων από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού δήλωσε πως «εκπονείται αυτή την περίοδο» συμπληρώνοντας ότι «έχει ήδη κατασκευαστεί φρεάτιο για πρώτη φορά».

Δείτε το βίντεο στην ζώνη όπου είχε γίνει το “τσιμέντωμα”.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.