ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Λαμία – Θετικός στον ιό ένας 54χρονος

1 min read

Επιβεβαιώθηκε την Κυριακή του Πάσχα το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στην Λαμία, ένας 54χρονος επαγγελματίας αυτοκινητιστής, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε Πολωνία και Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το LamiaReport.gr, ο 54χρονος είχε επιστρέψει στην Ελλάδα τη Μεγάλη Τετάρτη, ενώ στην Λαμία έφτασε τη Μεγάλη Παρασκευή.

Ωστόσο, την επόμενη ημέρα, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με συμπτώματα του Covid 19. Οι γιατροί που τον εξέτασαν εφήρμοσαν άμεσα το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οδηγώντας τον για νοσηλεία στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του πέτρινου κτηρίου, στο πρώην Σανατόριο.

Οι γιατροί έλαβαν δείγμα από τον 54χρονο, το οποίο εστάλη το Μεγάλο Σάββατο στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα και σήμερα Κυριακή του Πάσχα ήρθε η απάντηση, η οποία ήταν θετική.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο 54χρονος Λαμιώτης παραμένει νοσηλευόμενος σε απομόνωση, εμφανίζοντας πυρετό και δύσπνοια.

Ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής είχε και συνοδηγό στο ταξίδι, ο οποίος στην επιστροφή κατέβηκε στην Κατερίνη όπου διαμένει. Ο συνοδηγός έχει ενημερωθεί και ελέγχεται όπως και το περιβάλλον του.

Την ίδια στιγμή, έχει δοθεί εντολή από τον ΕΟΔΥ για να γίνει η απαραίτητη ιχνηλάτηση των μελών της οικογένειάς του και των ατόμων που είχε έρθει σε επαφή ο 54χρονος αυτοκινητιστής.

Το θετικό είναι ότι ο 54χρονος μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό δεν ήρθε σε επαφή με κόσμο, αφού παρέμεινε στο σπίτι και τα μόνα άτομα που ήρθε σε επαφή ήταν τα μέλη της οικογένειάς του που ελέγχονται και τη Δευτέρα αναμένονται τα αποτελέσματα και γι’ αυτά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.