ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

21 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία στις 9 – Τι θέλει να κάνει ο Γαβρόγλου

1 min read

Ο Γαβρόγλου στηρίζει σθεναρά αυτή την πρωτοβουλία σημειώνοντας σε παλαιότερες δηλώσεις του ότι υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρές επιστημονικές μελέτες για το πότε «ξυπνάει» ο οργανισμός ενός εφήβου.

Με ανοιχτά όλα τα μέτωπα στην εκπαίδευση, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είναι έτοιμος να ανοίξει ένα ακόμα θέμα. Την επόμενη εβδομάδα δήλωσε σε συνέντευξή του ότι θα παρουσιαστεί το πόρισμα για την πιθανή αλλαγή της έναρξης των μαθημάτων στις 9 αντί στις 8 που ισχύει μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για μία εξαγγελία που είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις από την πλευρά των εκπαιδευτικών αλλά και αρκετά επικριτικά σχόλια. Σε αυτό είχαν συμβάλει και οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου για «καβγάδες στο σπίτι για το πρωινό ξύπνημα».

Πάντως ο υπουργός στηρίζει σθεναρά αυτή την πρωτοβουλία σημειώνοντας σε παλαιότερες δηλώσεις του ότι υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρές επιστημονικές μελέτες για το πότε «ξυπνάει» ο οργανισμός ενός εφήβου.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο υπουργός κατά τη συνήθη πρακτική του σύστησε μια ακόμα επιτροπή που θα εξετάσει μια ενδεχόμενη εφαρμογή του μέτρου και το πόρισμα της οποίας θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Το σίγουρο είναι ότι η αλλαγή ώρας δεν θα αφορά τα δημοτικά, μιας και προκύπτουν σοβαρά προβλήματα και αντιδράσεις λόγω της ύπαρξης της πρωινής ζώνης που ξεκινάει στις 7 το πρωί. Το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει η εφαρμογή του στο Λύκειο ενώ συζητείται και στο Γυμνάσιο.

Δημοσίευση στα Social Media