ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

17 Μαΐου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρώτη επαφή ελληνικών και γαλλικών πολεμικών πλοίων με τουρκική πυραυλάκατο σε δεσμευμένη περιοχή της Κύπρου

1 min read

Η πρώτη επαφή ελληνικών και γαλλικών πολεμικών πλοίων με τουρκική πυραυλάκατο σε δεσμευμένη περιοχή της Κύπρου έλαβε χώρα κατά την διεξαγωγή της πολυεθνικής άσκησης “Νέμεσις 2018” όταν το τουρκικό σκάφος παρανόμως εισήλθε στο χώρο της άσκησης.

Στην άσκηση με τη συμμετοχή ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ, της Βρετανίας, της Ελλάδας και της Ιορδανίας η πυραυλάκατος του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού με την επωνυμία “Karayel” εισήλθε στην περιοχή που δέσμευσε με Navtex η Κυπριακή Δημοκρατία και παρέμεινε σε αυτήν για τουλάχιστον μία ώρα.

Στην πρώτη φάση της άσκησης συμμετείχαν ισραηλινά πλωτά μέσα και το περιπολικό της Διοίκησης Ναυτικού “Τσομάκης”

Στην δεύτερη φάση της άσκησης συμμετείχαν γαλλική και ελληνική φρεγάτα και το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης “Πλοιάρχος Αντρέας Ιωαννίδης”

Σύμφωνα με το alphanews.live δεν υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία των πλωτών μέσων που συμμετείχαν στην άσκηση με το πλήρωμα του τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από την περιοχή της εκτέλεσης των σεναρίων της “Νέμεσις 2018.”

Δηλαδή δεν έγινε καμία προσπάθεια για να απομακρυνθεί η τουρκική πυραυλάκατος.

Δείτε εικόνες:

Στο μεταξύ, το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας “Fatih” έχει αγκυροβολήσει στην περιοχή του γεωτρητικού στόχου “Αλάνια 1” και βρίσκεται στη διαδικασία σταθεροποίησης για έναρξη της πρώτης γεώτρησης που προγραμματίζει η Άγκυρα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας.

Συνοδεύεται από δύο υποστηρικτικά πλοία εταιρείας Νορβηγικών συμφερόντων.

Την ίδια ώρα, τις παράνομες ερευνητικές του δραστηριότητες συνεχίζει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης το σεισμογραφικό σκάφος της Τουρκίας “Barbaros”.

Το πλοίο συνοδεύει στρατιωτική δύναμη του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού αποτελούμενη από δύο φρεγάτες και μία κορβέτα, ενώ τις εργασίες του επιτηρεί το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό που έχει επιστρατεύσει τη φρεγάτα “Σαλαμίς”.

Από το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου απέπλευσαν χθες δύο αρματαγωγά πλοία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και μια κορβέτα, τα οποία κατευθύνθηκαν βορειοανατολικά προς την Καρπασία και τον Απόστολο Ανδρέα και εισήλθαν σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Δημοσίευση στα Social Media