Πρώτη επαφή ελληνικών και γαλλικών πολεμικών πλοίων με τουρκική πυραυλάκατο σε δεσμευμένη περιοχή της Κύπρου

Newskamatero

Η πρώτη επαφή ελληνικών και γαλλικών πολεμικών πλοίων με τουρκική πυραυλάκατο σε δεσμευμένη περιοχή της Κύπρου έλαβε χώρα κατά την διεξαγωγή της πολυεθνικής άσκησης “Νέμεσις 2018” όταν το τουρκικό σκάφος παρανόμως εισήλθε στο χώρο της άσκησης.

Στην άσκηση με τη συμμετοχή ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ, της Βρετανίας, της Ελλάδας και της Ιορδανίας η πυραυλάκατος του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού με την επωνυμία “Karayel” εισήλθε στην περιοχή που δέσμευσε με Navtex η Κυπριακή Δημοκρατία και παρέμεινε σε αυτήν για τουλάχιστον μία ώρα.

Στην πρώτη φάση της άσκησης συμμετείχαν ισραηλινά πλωτά μέσα και το περιπολικό της Διοίκησης Ναυτικού “Τσομάκης”

Στην δεύτερη φάση της άσκησης συμμετείχαν γαλλική και ελληνική φρεγάτα και το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης “Πλοιάρχος Αντρέας Ιωαννίδης”

Σύμφωνα με το alphanews.live δεν υπήρξε οποιαδήποτε επικοινωνία των πλωτών μέσων που συμμετείχαν στην άσκηση με το πλήρωμα του τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από την περιοχή της εκτέλεσης των σεναρίων της “Νέμεσις 2018.”

Δηλαδή δεν έγινε καμία προσπάθεια για να απομακρυνθεί η τουρκική πυραυλάκατος.

Δείτε εικόνες:

Στο μεταξύ, το πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας “Fatih” έχει αγκυροβολήσει στην περιοχή του γεωτρητικού στόχου “Αλάνια 1” και βρίσκεται στη διαδικασία σταθεροποίησης για έναρξη της πρώτης γεώτρησης που προγραμματίζει η Άγκυρα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας.

Συνοδεύεται από δύο υποστηρικτικά πλοία εταιρείας Νορβηγικών συμφερόντων.

Την ίδια ώρα, τις παράνομες ερευνητικές του δραστηριότητες συνεχίζει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Κρήτης το σεισμογραφικό σκάφος της Τουρκίας “Barbaros”.

Το πλοίο συνοδεύει στρατιωτική δύναμη του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού αποτελούμενη από δύο φρεγάτες και μία κορβέτα, ενώ τις εργασίες του επιτηρεί το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό που έχει επιστρατεύσει τη φρεγάτα “Σαλαμίς”.

Από το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου απέπλευσαν χθες δύο αρματαγωγά πλοία του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και μια κορβέτα, τα οποία κατευθύνθηκαν βορειοανατολικά προς την Καρπασία και τον Απόστολο Ανδρέα και εισήλθαν σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Το ΑΣΕΠ για την νέα κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ

Το ΑΣΕΠ για την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ και αναρτήθηκε στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και του ΑΣΕΠ, η Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ Νο 10/2018 για την απασχόληση ανέργων σε 2.082 θέσεις πλήρους απασχόλησης, διαφόρων ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Δράσης «Προώθηση της Απασχόλησης […]