ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρώτη εφαρμογή του νέου νόμου για το άσυλο στην Κω

1 min read

Ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε την πρώτη εφαρμογή του νέου νόμου για το άσυλο στην Κω, μετά την είδησ άφιξης μεταναστών στο νησί με λέμβο από την Τουρκία.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφτηκε Λέρο και Κω, όπου συναντήθηκε με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικούς φορείς προκειμένου να τους αναλύσει το σχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

«Ζήτησα και θα εφαρμοστεί στην Κω, για πρώτη φορά, η νέα νομοθεσία. Θα κρατηθούν για 25 ημέρες αυτοί που έφθασαν στο νησί. Επιπλέον, ζήτησα από την Υπηρεσία Ασύλου ταχύτατα και κατ’ εφαρμογή των νέων διαδικασιών, να ξεχωρίσουν αυτούς που δικαιούνται διεθνούς προστασίας από αυτούς που δε δικαιούνται και θα επιστραφούν το ταχύτερο δυνατό στην Τουρκία. Η χώρα μας εφαρμόζει ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική, σέβεται τις διεθνείς υποχρεώσεις της, αλλά από εκεί και πέρα έχουμε και εθνικούς κανόνες και αυτοί που δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας, πλέον, θα επιστρέφονται ταχύτατα στη Τουρκία. Πιστεύουμε ότι αυτό θα παίξει σημαντικότατο ρόλο στον περιορισμό των ροών» είπε ο Ν. Μηταράκης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου, σχεδόν 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται σε Λέρο και Κω, με τα δύο νησιά να έχουν δομές με συνολική χωρητικότητα 2.500 κλινών.

Ο Νότης Μηταράκης τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η μείωση των ροών και η αποσυμφόρηση των

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.