ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρόταση Τούρκων σε Ισραήλ: ”Να τα βρούμε μεταξύ μας-Ακυρώστε τον EastMed”

1 min read

Η συντηρητική κυβέρνηση Νετανιάχου δεν πρόκειται να δεχθεί καμία πρόταση-Aριστερίστικη εφημερίδα φιλοξενεί τις απόψεις των Τούρκων!

Προκαλούν τα αριστερίστικα ΜΜΕ του Ισραήλ. Σε σημερινό της άρθρο η γνωστή ”Israelhayom”, προωθεί την φιλία μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ, εις βάρος Ελλάδας και Κύπρου. 

Μάλιστα φθάνει στο σημείο να φιλοξενεί τις απόψεις του Τούρκου ναυάρχου ε.α. Γιαϊτζί. Μιλάμε για τον ”πατέρα” της περίφημης ”Γαλάζιας Πατρίδας”.   

Τι αναφέρουν οι Ισραηλινοί:     

Μετά από χρόνια τεράστιας διπλωματικής αντιπαράθεσης, υπάρχει έντονη η επιθυμία της Τουρκίας να συμφιλιωθεί με το Ισραήλ. Ο Ναύαρχος Γιαϊτζί, συνεργάτης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα δημοσιεύσει αύριο (Δευτέρα) την πρότασή του για τη ρύθμιση των θαλάσσιων οικονομικών συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ. Το άρθρο θα δημοσιευτεί σε ένα ισραηλινό περιοδικό, το “Turkeyscope” το οποίο εκδίδει το κέντρο Moshe Dayan Center, το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.” 

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, πως στο Τελ Αβίβ βρίσκεται η έδρα της αριστεράς στο Ισραήλ και αυτό τα λέει όλα. Η συντηρητική δεξιά, έχει την έδρα της στην Ιερουσαλήμ.  

Συνεχίζει το άρθρο: 

Είναι η δεύτερη φορά που οι Τούρκοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να επιτύχουν συμφωνία στον τομέα της ενέργειας με το Ισραήλ. Πριν από τέσσερις μήνες, η Άγκυρα έστειλε ένα σαφές μήνυμα στην Ιερουσαλήμ σχετικά με την επιθυμία της να ξεκινήσει συνομιλίες για αυτό το θέμα. Ωστόσο, λόγω του Covid 19, η διαδικασία δεν προχώρησε.  

Σύμφωνα με την πρόταση του Γιαϊτζί, τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών πρέπει να συνδεθούν εις βάρος της Κύπρου. Όσον αφορά τους Τούρκους, η προτεινόμενη συμφωνία προς το Ισραήλ αποτελεί άμεση συνέχιση της συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα που έχτισε ο πρώην ναύαρχος με τη Λιβύη. Η ίδια συμφωνία υπεγράφη με την κυβέρνηση της Τρίπολης στις 27 Νοεμβρίου πέρυσι. Αυτή η συμφωνία είναι η πηγή της τρέχουσας έντασης μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας.  


 
Το προτεινόμενο σχέδιο του Ναύαρχου Γιαϊτζί


Πρώτα απ ‘όλα, ο πρώην ναύαρχος επιθυμεί να τα κυπριακά οικόπεδα να περάσουν στην ισραηλινή κυριαρχία εξολοκλήρου. 

Ένα άλλο όφελος για το Ισραήλ που προτείνει ο Γιαϊτζί, είναι η ακύρωση της σύνδεσης του ισραηλινού αγωγού φυσικού αερίου που προορίζεται για εξαγωγή στην Ευρώπη -(EastMed)-  και να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ! 

Σύμφωνα με την πρότασή του, ο ισραηλινός αγωγός φυσικού αερίου θα συνδεθεί με υπάρχουσες υποδομές στην επαρχία Άδανα της νότιας Τουρκίας, από όπου το αέριο θα μεταφερθεί στην συνέχεια στον αγωγό Trans-Anatolian (TANAP) – και μετά αυτός ο αγωγός θα μοιράζει αέριο στην Ευρώπη. 

Σύμφωνα με τον Ναύαρχο, “αυτή είναι μια σημαντικά εφικτή και φθηνή επιλογή για το Ισραήλ – σε σύγκριση με το έργο ”EastMed”, αναφέρει η εφημερίδα. 

Πάντως η Κυβέρνηση Νετανιάχου δεν αποδέχεται καμία συμφωνία με το Ισραήλ! Ακόμα και ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Άμυνας Γκαντζ, δεν δέχεται κουβέντα για συνομιλίες με την Τουρκία. 

Εξάλλου όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το Πενταπόσταγμα, είχαμε απάντηση από την Jerusalem Post, η οποία στηρίζει τον Μ. Νετανιάχου. Συγκεκριμένα, ο Seth J. Frantzman, o οποίος είναι κοντά στην Κυβέρνηση του Ισραήλ, διέψευσε το άρθρο της Al Monitor, η οποία έκανε λόγο για μυστικές συνομιλίες ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ! 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.