ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρόταση στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο για κυρώσεις κατά Αλίγιεβ και Ερντογάν

1 min read

Το ολλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε ψηφίσματα για την επιβολή ατομικών κυρώσεων εναντίον του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεβ, της συζύγου του, του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλων για εγκλήματα πολέμου και φρικαλεότητες εναντίον του Αρτσάχ , ανέφερε στο twitter του ο Πρέσβης της Αρμενίας στις Κάτω Χώρες  Tigran Balayan.

Η πιο πάνω πληροφορία ωστόσο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται ακόμα από άλλες επίσημες πηγές με διάφορα άλλα ΜΜΕ να κάνουν λόγο  πρόταση και όχι για τελική απόφαση.  

Το ψήφισμα που συνέταξε ο Sadet Karabulut καλεί το ολλανδικό κοινοβούλιο επιβάλει ατομικές κυρώσεις εναντίον εκείνων στο Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία που είναι υπεύθυνοι για τη βία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η βία στο θύλακα Ναγκόρνο-Καραμπάχ μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν επανεμφανίστηκε τους τελευταίους μήνες, ο βουλευτής καλεί την κυβέρνηση να επιβάλει ατομικές κυρώσεις σε εκείνα τα άτομα στο Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία, τα οποία είναι υπεύθυνα για αυτές τις φρικαλεότητες », αναφέρει το ψήφισμα.

Ένα άλλο ψήφισμα προνοεί  την επιβολή ατομικών κυρώσεων στον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Αλιγιεβ και τα μέλη της οικογένειάς του και τα βασικά άτομα σε σχέση με την επίθεση των Αζέρων και την ανάπτυξη Σύριων τζιχαντιστών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ από την Τουρκία.

Με βάση το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές του Αζερμπαϊτζάν και της Συρίας που στάλθηκαν από την Τουρκία έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου μεγάλης κλίμακας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ τις τελευταίες 5 εβδομάδες, δεδομένου ότι το Genocide Watch έχει προειδοποιήσει ότι υπάρχει μια γενοκτονία χωρίς προειδοποίηση, καλείτε η Ολλανδική Κυβέρνηση να συνεχίσει σε επίπεδο ΕΕ προσωπικές κυρώσεις εναντίον του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Αλιγιεφ, των μελών της οικογένειάς του και των βασικών ατόμων για την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν και την τουρκική ανάπτυξη Συριακών μαχητών στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ », αναφέρει το δεύτερο ψήφισμα.

Από την πλευρά του το Ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι πρώτα πρέπει να γίνει η έρευνα για να αποδειχθεί εάν υπήρξαν φρικαλεότητες και μετά εάν αποδειχθούν μπορούν να λάβουν τα ακόλουθα μέτρα: κυρώσεις ή νομικές ενέργειες.

[slide-anything id=”72511″]

SigmaLive

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.