ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προτάσεις για διακοπές – Σαντορίνη: Από τη διάσημη Καλντέρα έως το περίφημο ηλιοβασίλεμα στην Οία

1 min read

Η Σαντορίνη ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες Κυκλάδες για την άγρια πλευρά της. Το πιο διάσημο και πολυφωτογραφημένο νησί της Ελλάδας, με θέα που κόβει την ανάσα, είναι ένα διαμάντι που στέκεται στη μέση του απέραντου γαλάζιου και αξίζει να το επισκεφτείτε έστω και μία φορά στη ζωή σας.

Τι να δείτε

Ξεκινήστε την περιήγηση από τα νησιά της Καλντέρας με προορισμό το ηφαίστειο που απέχει μόλις 10 λεπτά από τον όρμο των Φηρών. Η ανάβαση στο ηφαίστειο για να συναντήσετε τους ενεργούς κρατήρες του κρατά περίπου 20 λεπτά από βατό μονοπάτι. Αξίζει να φτάσετε στην κορυφή, να σκαλίσετε τις μαύρες πέτρες και να δείτε ότι ακόμα καπνίζει και μυρίζει έντονα το θειάφι.

Στα τέλη Αυγούστου ο Δήμος οργανώνει την αναπαράσταση της έκρηξης του ηφαιστείου με χιλιάδες βεγγαλικά και φωτοβολίδες και υπόκωφους θορύβους που ξυπνούν μνήμες από την έκρηξη τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες. Στα Φηρά, την πρωτεύουσα του νησιού, μπορείτε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Λαογραφίας και Προϊστορίας.

Η αρχαία Θήρα είναι η πόλη των ιστορικών χρόνων της Σαντορίνης. Βρίσκεται πάνω στο Μέσα Βουνό σε οχυρή θέση που δεσπόζει σε όλο το νησί, σε υψόμετρο 385 μ. Στην Οία, εκτός από το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, μπορείτε να δείτε το Κάστρο, τους διάσπαρτους ανεμόμυλους και το Ναυτικό Μουσείο. Το ξεχωριστό Ναυτικό Μουσείο, ένα από τα λιγοστά στο Αιγαίο, με την τόσο πλούσια ναυτική Ιστορία, στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό καπετανόσπιτο του 19ου αι.

Ενα από τα λίγα παλαιά αρχοντικά του 17ου αιώνα που διασώθηκαν από τους σεισμούς του 1956 είναι και το Μέγαρο Γκύζη. Ατμοσφαιρική αρχιτεκτονική, με ισόγειους χώρους που αναπτύσσονται γύρω από αίθριο. Στον οικισμό του Ακρωτηρίου παρουσιάζεται μία φορά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η διαδικασία της τέλεσης του παραδοσιακού σαντορινιού γάμου, συνοδευμένη και από διάφορα τραγελαφικά συμβάντα και έθιμα.

Εργοστάσιο ντομάτας

Μηχανές επεξεργασίας ντομάτας από το 1890, παλιά χειρόγραφα βιβλία του εργοστασίου, παλιά εργαλεία καθώς και οπτικοακουστικό υλικό με μαγνητοσκοπημένες αφηγήσεις ανθρώπων περιλαμβάνονται στο παλιό εργοστάσιο τομάτας Δ. Νομικού στη Βλυχάδα που μετατράπηκε σε σύγχρονο Βιομηχανικό Μουσείο για να προσφέρει στους επισκέπτες του μια αναδρομή στο παρελθόν, ακολουθώντας την πορεία καλλιέργειας, επεξεργασίας και παραγωγής ντομάτας, ενός από τα πιο διάσημα και παραδοσιακά προϊόντα της Σαντορίνης. Ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τις παραδοσιακές μεθόδους των ντοματοπαραγωγών, γνωρίζοντας παράλληλα την Ιστορία του τόπου. Παραλία Βλυχάδας, ώρες λειτουργίας (Απρίλιο με Οκτώβριο): καθημερινά 10:00-18:00, τηλ.: 22860 85141, τιμή εισιτηρίου: 10€, πληροφορίες: https://www.santoriniartsfactory.gr/

Μοσείο Οίνου

Είναι το μοναδικό υπόσκαφο μουσείο στην Ελλάδα και βρίσκεται 8 μέτρα κάτω από τη γη. Εχει σχήμα λαβύρινθου και μήκος 300 μ. Το μουσείο παρουσιάζει την ιστορία του κρασιού και τη ζωή του Σαντορινιού αμπελουργού από το 1660. Δημιουργήθηκε από την αγάπη και το μεράκι που είχε η οικογένεια Κουτσογιαννόπουλου για την παράδοση και το κρασί, την οποία παράδοση συνεχίζει μέχρι σήμερα, ως 4η γενιά. Ολα τα εργαλεία, τα σκεύη και τα μηχανήματα είναι αυθεντικά και σπάνια κομμάτια. Τα στάδια της παραγωγής του κρασιού καθώς και όλα τα μηχανήματα εκτίθενται με χρονολογική σειρά. Το κλάδεμα, το όργωμα της γης, ο τρύγος, το πάτημα και το ζύγισμα των σταφυλιών. Τα σπάνια εκθέματα, μηχανημάτων και εργαλείων οινοποιήσεως, θα μεταφέρουν τον επισκέπτη σε άλλη εποχή. Στο τέλος ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τέσσερα από τα καλύτερα κρασιά που παράγει σήμερα το οινοποιείο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας. Ολοκληρώνοντας, ο επισκέπτης κρατά στη μνήμη του όλη τη γνώση από το ταξίδι του στο παρελθόν. Μετά το τέλος της ιστορικής διαδρομής θα κάνετε wine tasting σε 4 κρασιά. Ωρες λειτουργίας (Απρίλιο έως Οκτώβριο): 09:00-19:00 Δευτέρα έως Σάββατο, 10:00-19:00 Κυριακή, τιμή εισόδου: 10€ το άτομο, πληροφορίες: http://www.santoriniwinemuseum.com/

Παραλίες

Η σταρ παραλία της Σαντορίνης είναι η Κόκκινη Αμμος. Μπλε κρυστάλλινα νερά και κόκκινα ηφαιστειογενή βράχια. Η Περίσσα απλώνεται σε 7 χιλιόμετρα μαύρης ψιλής άμμου, με πολλές ταβέρνες, μπαρ και επιλογές για θαλάσσια σπορ. Εάν αναζητάτε κάτι πιο εναλλακτικό ή μοναχικό, τότε σας προτείνουμε τον Κουλούμπο στην Οία, με λεπτά βότσαλα και έναν κατακόρυφο βράχο-γλυπτό που προσφέρει φυσική σκιά.

Στον δρόμο προς τον Φάρο συναντά κανείς ορμίσκους ιδανικούς για κολύμπι. Πηγαίνοντας προς το Ακρωτήρι, πριν από τον ομώνυμο οικισμό, υπάρχει ένας χωματόδρομος που οδηγεί στην Αλμύρα. Εκεί θα βρείτε μια πανέμορφη παραλία που σας παρέχει τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα μοναχικό μπάνιο σε ένα κοσμοπολίτικο νησί. Εάν πάλι έχετε όρεξη για πιο οργανωμένες καταστάσεις, θα κατηφορίσετε για ΒλυχάδαΠερίβολοΜονόλιθο, Μπαξέδες, που είναι και οι πιο γνωστές παραλίες του νησιού.

Καταδύσεις

Η Σαντορίνη φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά με την άριστη ορατότητα και τη μοναδική εμπειρία της κατάδυσης κοντά στο ηφαίστειο, το οποίο έχει ακόμα υποθαλάσσια ηφαιστειακή δραστηριότητα. Εξαιρετική περιοχή για κατάδυση είναι το ακρωτήρι Τρυπητή στη Θηρασιά και ο Ταξιάρχης με το ναυάγιο στην Παλιά Καμένη. Ο ύφαλος στην Αδιάβατη (εντός της Καλντέρας, νότια, κοντά στο Ακρωτήρι) προσφέρεται επίσης για βουτιές.

Αν θέλετε να ανακαλύψετε σπηλιές, πρέπει να καταδυθείτε στα Μέσα Πηγάδια και στον αποκαλούμενο Βράχο του Ινδιάνου ή Μαρινάτου (μοιάζει με την κατατομή του διάσημου καθηγητή και ανασκαφέα του προϊστορικού οικισμού του Ακρωτηρίου). Αλλες περιοχές που προσφέρονται είναι η Αρμένη κοντά στην Οία (για wall dive), το Αμμούδι και το Ασπρονήσι.

Για προγράμματα και μαθήματα καταδύσεων:

Που θα φάτε 

Εστιατόριο Μαριώ 

Από το 1982, στο Μονόλιθο της Σαντορίνης, το εστιατόριο Μαριώ είναι ξακουστό για την αυθεντική, παραδοσιακή θηραϊκή κουζίνα, με σεβασμό και αγάπη στα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και τα εκλεπτυσμένα μεσογειακά εδέσματα.

Με χωρητικότητα 450 ατόμων, το εστιατόριο Μαριώ είναι το ιδανικό μέρος για ένα αξέχαστο γεύμα αλλά και μία πολυπληθή δεξίωση.

info: Εστιατόριο Μαριώ 84700, Μονόλιθος, Σαντορίνη (+30) 22860 32000 www.santorinirestaurant.gr

Πού θα μείνετε

«Ampelos Executive Houses»

Απολαύστε τη θέα και αφεθείτε στη φιλοξενία!

Ομορφα παραδοσιακά δομημένα σπίτια στο χωριό Πύργος της Σαντορίνης, σε ήσυχη και συνάμα κεντρική περιοχή του νησιού. Με εκπληκτική θέα στα χωριά, στους βιολογικούς αμπελώνες, στο βαθύ μπλε του Αιγαίου και των άλλων νησιών. Εδώ θα βρείτε όλες τις ανέσεις και την εξυπηρέτηση για μια αξέχαστη διαμονή (info@ampelosexecutivehouses.com).

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.