ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προτάσεις για διακοπές – Ελαφόνησος: Για όσους αναζητούν ήρεμες, εναλλακτικές διακοπές

1 min read

Τόσο μικρή και τόσο γοητευτική! Απόλυτα γραφική, ήρεμη, με καταγάλανες παραλίες και μοναδική ατμόσφαιρα η Ελαφόνησος θα σας κερδίσει με την πρώτη ματιά. Αν, ωστόσο, αγαπάτε την ξέφρενη ζωή σε νησιά όπως η Μύκονος ή η Σαντορίνη, τότε η Ελαφόνησος θα σας φανεί πολύ ήσυχη. Είναι όμως η πιο κατάλληλη για όλους εσάς που ζητάτε ήρεμες, εναλλακτικές διακοπές.

Πρόκειται για ένα πολύ μικρό νησί, αληθινό κόσμημα, μόλις 19 τ.χλμ., γι’ αυτό κατάλληλο και για ολιγοήμερη επίσκεψη. Η Ελαφόνησος έχει μόνιμους λάτρεις, περιηγητές που επιστρέφουν για να χαρούν ξανά και ξανά τις ομορφιές της και, βέβαια, τις υπέροχες παραλίες της, με πρώτη και καλύτερη τη μυθική και πασίγνωστη παραλία του Σίμου.

Η Ελαφόνησος βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου και σε απόσταση μόνο 570 μέτρα από την απέναντι πελοποννησιακή ακτή της Πούντας. Οταν φτάσετε από τη Νεάπολη στην Πούντα, θα επιβιβαστείτε στο ferry boat και θα περάσετε απέναντι σε ελάχιστο χρόνο. Η επικοινωνία είναι πυκνή.

Το λιμανάκι της Ελαφονήσου είναι γραφικό, μια μαγική εικόνα που δεν χορταίνεις να βλέπεις. Το μικρό εκκλησάκι-νησί του Αγίου Σπυρίδωνα, με το γεφυράκι απέναντι και τα βαρκάκια ριγμένα στο νερό συνθέτουν έναν αληθινό πίνακα. Είναι πραγματικά ωραία να πίνεις τον καφέ σου το πρωί ή το ουζάκι σου το βράδυ σ’ ένα από τα μαγαζιά της παραλίας και να αγναντεύεις.

Στο νησί επιδίδονται ιδιαίτερα στο ψάρεμα και η Ελαφόνησος είναι υπολογίσιμη αλιευτική δύναμη, μια και η θάλασσα γύρω έχει όλα τα είδη που τραβάει η όρεξή σας… Τα τρεχαντήρια επιστρέφουν γεμάτα με τα θαλασσινά καλούδια. Οι ψαροταβέρνες θα σας προσφέρουν ολόφρεσκο ψάρι. Επίσης, σερβίρονται και ντόπια κρεατικά από την απέναντι Λακωνία. Δοκιμάστε παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα, με πρώτα το λάδι και το κρασί και ολόφρεσκα λαχανικά. Τα τραπεζάκια είναι πάνω στο κύμα.

Στην Ελαφόνησο φτιάχνουν και ωραία γλυκά, κουραμπιέδες, δίπλες και αμυγδαλωτά. Φεύγοντας μπορείτε να προμηθευτείτε, εκτός από τα παραδοσιακά προϊόντα και γλυκά, είδη χειροτεχνίας, αλλά και είδη δώρων και αναμνηστικά. Εδώ φτιάχνουν και όμορφες συσκευασίες με γλυκά γάμου, που αναλαμβάνουν να σας τα στείλουν παντού στην Ελλάδα.

Παραλίες

Ο Σίμος είναι η πρώτη επιλογή. Εξωτική παραλία με όλη την έννοια της λέξης. Γοητευτική και γαλαζοπράσινη, βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, απέναντι από τα Κύθηρα και αποτελείται από το δίδυμο της μικρής και μεγάλης παραλίας. Είναι τόσο καθαρά τα νερά που θα βλέπετε πεντακάθαρα οτιδήποτε εντός τους, ενώ η αμμουδιά είναι ολόχρυση και η άμμος ψιλή. Η χλωρίδα του τόπου είναι μοναδική. Εδώ φυτρώνουν τα θαλάσσια κέδρα και τον Αύγουστο τα λευκά κρινάκια της θάλασσας, τα οποία προσδίδουν και άλλη ομορφιά σ’ αυτό που αντικρίζουν τα μάτια. Δίπλα υπάρχει και οργανωμένο κάμπινγκ για εκείνους που θέλουν να κατασκηνώσουν.

Εξίσου όμορφη αλλά πολύ πιο μεγάλη παραλία είναι το Σαρακίνικο με πολύ φαρδιά αμμουδιά, που ξεπερνά τα 300 μέτρα. Κι εδώ αμμοθίνες, κέδρα και κρινάκια.

Το Κοντογόνι, επίσης, πολύ ωραία αμμουδερή παραλία μήκους 400 μέτρων, για εκείνους που δεν θέλουν να μετακινηθούν από το χωριό  της Ελαφονήσου. Βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του χωριού. Αντίστοιχα όμορφη παραλία είναι και το Κάτω Νησί στα δυτικά του νησιού και η Λεύκη. Ολες έχουν κοινά χαρακτηριστικά, με νερά πραγματικά διάφανα.

Διαφορετική είναι η παραλία που βρίσκεται απέναντι στην ηπειρωτική πλευρά της Ελαφονήσου, το Παυλοπέτρι, με τον σημαντικότερο ενάλιο αρχαιολογικό τόπο της Ελλάδας. Ανάμεσα στη νησίδα Παυλοπέτρι και στην ομώνυμη παραλία βρίσκεται η αρχαιότερη βυθισμένη πόλη που έχει ανακαλυφθεί. Τα κτίρια βρίσκονται σε βάθος τριών-τεσσάρων μέτρων και μπορείτε να τα δείτε φορώντας μάσκα.

Η θαλάσσια περιοχή στο Παυλοπέτρι και στο Χαμόκελο είναι ιδανική για wind surfing και kite surfing. Δίπλα βρίσκεται και η λίμνη Στρογγύλη, που πρέπει επίσης να επισκεφθείτε.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

«Elafonisos Resort»

Περιποιημένο και φροντισμένο στην τελευταία του λεπτομέρεια, είναι χτισμένο σε μια μεγάλη έκταση γεμάτη με άνθη, παρτέρια και δένδρα. Δύο  πετρόκτιστα κτιριακά συγκροτήματα με 18 δωμάτια και σουίτες, πισίνα, μπαρ, χώρο υποδοχής και μεγάλο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης σας περιμένουν. Οι αναβαθμισμένες παροχές φιλοξενίας και άνεσης συμπληρώνουν ιδανικά μια ξεχωριστή απόδραση στο νησί της Ελαφονήσου.

Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το γραφικό λιμανάκι της Ελαφονήσου. Η οικογενειακή ατμόσφαιρα, η αίσθηση άνεσης και η εγκαρδιότητα των ιδιοκτητών συμβάλλουν σημαντικά στο να αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας.

Τα δωμάτια και οι σουίτες του ξενοδοχείου σε απαλές αποχρώσεις και διακόσμηση διαθέτουν άνετους χώρους και πλούσιες παροχές, που εξασφαλίζουν στους επισκέπτες ευχάριστη και χαλαρωτική διαμονή. Τα περισσότερα διαθέτουν μπαλκόνια με θέα προς τον οικισμό ή την πισίνα  και εύκολη πρόσβαση προς όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

Το ξενοδοχείο προσφέρει προνομιακή θέση κοντά στο λιμανάκι, εστιατόριο και μπαρ δίπλα στην πισίνα, ιδιωτικό, ασφαλή χώρο στάθμευσης, πολύ άνετο χώρο υποδοχής, πλούσιο πρωινό με τοπικά προϊόντα και χειροποίητα καλούδια.

Info

Τηλ.: 2734061356, www.elafonisosresort.com

—————————————

«Double Bay Beach Hotel»

Πολύ κοντά στην εξωτική παραλία του Σίμου βρίσκεται το boutique ξενοδοχείο 4 αστέρων «Double Bay Beach Hotel». Η λευκή άμμος, τα κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά και το άγριο φυσικό τοπίο γύρω σας προσφέρουν ένα ήρεμο περιβάλλον χαλάρωσης. Τα πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και οι σουίτες του είναι σχεδιασμένα με γνώμονα την άνεση, αλλά και την υψηλή αισθητική. Πέτρα, ξύλο, γυαλί, ατσάλι και άλλα ποιοτικά στοιχεία δένουν αρμονικά και δίνουν στα δωμάτια μια αίσθηση μοντέρνας πολυτέλειας σε απλές και καθαρές γραμμές. Μια οικογενειακή επιχείρηση που ποντάρει στην άμεση και φιλική επαφή με τον φιλοξενούμενο, στον οποίο προσφέρει άμεση εξυπηρέτηση με χαμόγελο και ανθρωπιά. Προσεγμένο φαγητό και πρωινό με φρέσκα υλικά από τοπικούς παραγωγούς, ώστε να εκπληρώνει ο κάθε επισκέπτης το τρίπτυχο: Τρώμε σωστά, κοιμόμαστε καλά -στα φημισμένα συστήματα ύπνου από την COCO-MAT, σε κρεβάτια που μοιάζουν με απαλή αγκαλιά-, αισθανόμαστε τέλεια. Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε και τη βουτιά σας στην πισίνα, που θα ενθουσιάσει τους μικρούς επισκέπτες.

Info

Τηλ.: 2182187181, www.elafonisosdoublebayhotel.com

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.