ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρόστιμο σε οδηγό της ΟΣΥ για υπεράριθμους επιβάτες σε λεωφορείο

1 min read

τους οδηγούς δεν μπορεί να ελεγχθεί το όριο του 65% των επιβατών. Πρόστιμο είχε επιβληθεί λίγες ημέρες πριν και σε συνοδό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τις συνθήκες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έρχονται να επιβεβαιώσουν τα περιστατικά επιβολής προστίμων σε εργαζομένους για υπεράριθμους επιβάτες σε οχήματα και συρμούς παρά το γεγονός ότι τόσο το υπουργείο Μεταφορών όσο και ο ΟΑΣΑ έχουν επανειλημμένως υποστηρίξει ότι επιβάτες άνω του ορίου του 65% της χωρητικότητας εντοπίζονται σε λιγότερο από το 4% των δρομολογίων.

Οι εξελίξεις αυτές μάλιστα στη χειρότερη έως τώρα περίοδο από την έναρξη της πανδημίας, καταδεικνύουν και το ανεφάρμοστο της εν λόγω ρύθμισης, το οποίο υποστηρίζουν εξαρχής οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες καθώς κανένας οδηγός δεν μπορεί να προβαίνει σε κάθε στάση σε καταμέτρηση των επιβατών σε κάθε λεωφορείο αφού ο αριθμός τους είναι δυναμικός και αλλάζει ανάλογα με τις αποβιβάσεις και τις επιβιβάσεις.

Σήμερα σε οδηγό της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) επεβλήθη πρόστιμο διότι στο λεωφορείο που οδηγούσε οι συνθήκες ήταν εμφανώς ασφυκτικές.

Ο οδηγός -όπως μεταφέρει στο ethnos.gr ο εκπρόσωπος της «Ανεξάρτητης Παρέμβασης», Αποστόλης Κασιμέρης- εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής 407 Νέα Ζωή – Αγία Παρασκευή: «Στη στάση Τόμπρα επί της λεωφόρου Μεσογείων το μπλόκο της Τροχαίας τον σταμάτησε και άρχισε να κατεβάζει από το όχημα έναν έναν τους υπεράριθμους επιβάτες» επισημαίνει ο κ. Κασιμέρης προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο δρομολόγιο ήταν πράγματι υπερφορτωμένο δεδομένου ότι η γραμμή κορμού Β5 έχει προσωρινά προβλήματα λόγω έργων με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του επιβατικού κοινού να επιβιβάζεται στο 407 και αυτό να έχει αυξημένο φόρτο.

Μετά την αποβίβαση αρκετών επιβατών, οι αστυνομικοί βεβαίωσαν πρόστιμο στον οδηγό κάνοντάς του μάλιστα και …έκπτωση αφού του καταλόγισαν πρόστιμο 300 αντί για 150 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ίδιου του οδηγού, του είπαν «θα δεχτείτε πρόστιμο και χατηρικώς σας γράφουμε 150 ευρώ αντί για 300 και δε σας αφαιρούμε το δίπλωμα διότι το πρόστιμο δεν είναι για σας αλλά για την εταιρία, η οποία πρέπει να πάρει τα μέτρα της και να λύσει αυτά τα προβλήματα». Οι αστυνομικοί μάλιστα του έδωσαν και την ηλεκτρονική διεύθυνση, στην οποία μπορεί να υποβάλει ένσταση επί του προστίμου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τιμωρείται με πρόστιμο προσωπικό κίνησης για υπεράριθμους επιβάτες. Λίγες ημέρες πριν σε δρομολόγιο του Προαστιακού Λάρισα – Θεσσαλονίκη και ύστερα από καταγγελία επιβάτη, ο συρμός ακινητοποιήθηκε στο σταθμό της Ραψάνης. Από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 121 άτομα αντί για 91 που ήταν ο επιτρεπόμενος αριθμός, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας λόγω κορονοϊού.

Η αστυνομία επέβαλλε πρόστιμο 150 ευρώ (το περιστατικό είχε συμβεί πριν τον διπλασιασμό των προστίμων) στον συνοδό της αμαξοστοιχίας, ο οποίος θα έπρεπε κατά τα ισχύοντα μέτρα να είχε αποτρέψει την επιβίβαση υπεράριθμων επιβατών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια, πάντως, αυτό δεν είναι εύκολο ειδικά στα προαστιακά τρένα, καθώς ακόμα και στην Αθήνα όπου το σύστημα των μέσων σταθερής τροχιάς είναι κλειστό με μπάρες, στον Προαστιακό δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα από τον ΟΑΣΑ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα των επιβαινόντων.

 Πηγή ethnos.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.