ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

7 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πρόγραμμα καταγράφει σε ποια πορνοσάιτ μπαίνετε

1 min read

Η προστασία είχε μετατραπεί σε «κατασκοπεία»…

Μια περίεργη και άκρως ανησυχητική είδηση που σχετίζεται με τα προσωπικά… ή καλύτερα τα άκρως προσωπικά δεδομένα, δημοσίευσε το αμερικανικό δίκτυο «Fox Business».

Σύμφωνα με αυτό, ένα από το πιο δημοφιλή πρόγραμμα προστασίας από ιούς, συγκέντρωνε προσωπικά δεδομένα των χρηστών του και μέσω θυγατρικής του τα… πουλούσε.

Τα δεδομένα αυτά περιλάμβαναν σχεδόν όλες τις συνήθειες περιήγησης στο διαδίκτυο, αναζητήσεις, ακόμα και τι… πορνό περιεχόμενο παρακολουθούσαν στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδες.

Το δημοφιλές πρόγραμμα προστασίας από ιούς, συγκέντρωνε προσωπικά δεδομένα των χρηστών του και μέσω θυγατρικής του τα… πουλούσε σε άλλες εταιρείες.

Τα δεδομένα αυτά περιλάμβαναν σχεδόν όλες τις συνήθειες περιήγησης στο διαδίκτυο, αναζητήσεις, λέξεις-κλειδιά, ακόμα και τι… πορνό περιεχόμενο παρακολουθούσαν στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδες όπως το YouPorn και το Pornhub.

Η εταιρεία παραδέχθηκε την πρακτική συλλογής των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της, αλλά επισήμανε ότι σταμάτησε την πρακτική αυτή το 2019, όπως και την παροχή των δεδομένων αυτών στη θυγατρική της εταιρεία, καθώς και ότι τα δεδομένα αυτά ήταν ανώνυμα.

Ωστόσο, ειδικοί ασφαλείας του διαδικτύου επισήμαναν ότι ο όγκος και η λεπτομέρεια των δεδομένων που η εταιρεία συνέλλεγε και εν συνεχεία πούλαγε ήταν τόσο μεγάλος που επί της ουσίας θα μπορούσε να αποκαλύπτει ακόμα και την ταυτότητα των χρηστών.

Δημοσίευση στα Social Media