ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προσοχή, αλλάζει η ώρα! Θα είναι η τελευταία φορά;

1 min read

Η αλλαγή της ώρας πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, για επτά μήνες όταν δηλαδή ξεκινά η θερινή ώρα και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου που εφαρμόζεται για πέντε μήνες η χειμερινή ώρα.

Γιατί τελικά θα γυρίσουμε και φέτος τα ρολόγια στις 31 Οκτωβρίου
Το ζήτημα της αλλαγής της ώρας έχει απασχολήσει αρκετές φορές τους επιστήμονες με το Ευρωκοινοβούλιο να βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάργησή του. Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει τον τερματισμό των εποχικών αλλαγών της ώρας σε όλη την Ε.Ε. το 2019 τονίζοντας πως τα κράτη – μέλη της θα ήταν ελεύθερα να αποφασίσουν για την επίσημη ώρα που θα κρατούσαν.

Στις 26 Μαρτίου του 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη θέση του σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής και τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των αλλαγών της ώρας έως το 2021 αλλά το ζήτημα τελικά… «πάγωσε».

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.» επεσήμανε σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θυμίζοντάς μας πως η ώρα θα αλλάξει και φέτος.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.