ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Τι αλλάζει για όσους έχουν πτυχία από κολέγια

1 min read

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ πτυχιούχων ιδιωτικών κολεγίων που είναι παραρτήματα αναγνωρισμένων ΑΕΙ του εξωτερικού θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων της χώρας.

Έτσι, παραμονές των προσλήψεων 5.250 μόνιμων εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας δίνει το δικαίωμα διεκδίκησης μιας θέσης… στον ήλιο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας και στους κατόχους πτυχίων των κολεγίων – παραρτημάτων πανεπιστημίων της Ε.Ε. ή τρίτης χώρας.
Οι πτυχιούχοι αυτής της κατηγορίας, από τη στιγμή της ψήφισης του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, θα γίνονται δεκτοί, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, για προσλήψεις στην εκπαίδευση, εφόσον βέβαια έχουν αναγνώριση από τα αρμόδια συμβούλια επαγγελματικών προσόντων.
Με το νέο νομοσχέδιο επανέρχονται όμως και “ποινές” για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διορίζονται στα σχολεία και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται. Πλέον θα επιβάλλεται ο αποκλεισμός από τους διορισμούς και τις προσλήψεις για τρία έτη όλων των εκπαιδευτικών που αρνούνται τον διορισμό τους. Στο ίδιο κείμενο ορίζεται ότι δεν θα ισχύσουν τελικά το καλοκαίρι οι “μίνι” Πανελλαδικές για τις απολυτήριες εξετάσεις ανά νομό ή περιφέρεια, ενώ οι απόφοιτοι του περασμένου έτους στις Πανελλαδικές του 2020 θα μπορούν να επιλέξουν αν θα εξεταστούν με το περσινό ή το φετινό εξεταστικό σύστημα. Τέλος ιδρύεται Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής που θα δίνεται μέσα στα σχολεία.

Δημοσίευση στα Social Media