ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

18 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προσφυγή στο ΣτΕ από τον δήμαρχο Ραφήνας – Αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες σε πυρόπληκτες περιοχές

1 min read

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να αυξήσει τις αντικειμενικές αξίες από 6,5% σε 56%, αν και πυρόπληκτη περιοχή!

  • Όπως αναφέρει ο κ. Μπουρνούς ζητάει την ακύρωση της απόφασης ως αντισυνταγματική, καθώς οι υπέρμετρες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών αντιβαίνουν τις συνταγματικές επιταγές, καθώς είναι αυθαίρετες, δεν στηρίζονται σε αντικειμενικά κριτήρια και δεν ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι πριν την υπουργική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου είχε προτείνει στο Υπουργείο Οικονομικών να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες κατά 10% σε σχέση με τις ισχύουσες σε όλες τις ζώνες του Δήμου.

Όμως τελικά μετά την απόφαση ήρθαν τα πάνω κάτω: Οι αντικειμενικές αξίες στην παραλιακή-λιμενική περιοχή της Ραφήνας αυξάνονται κατά 56% και στο κέντρο της Ραφήνας κατά 28%. Στην περιοχή Μπλέ Λιμανάκι αυξάνονται κατά 15,2% και στην περιοχή Μαρίκες κατά 17,9%. Στην περιοχή του Άγιου Σπυρίδωνα αυξάνεται κατά 18,2% και της Διώνης κατά 12,5%. Το παράδοξο είναι ότι οι αντικειμενικές αξίες στην περιοχή του Νέου Βουτζά μειώνονται κατά 30,6%, στην Καλλιτεχνούπολη κατά 20,5% και στο Ντράφι κατά 9,1%.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.