Πε. Οκτ 22nd, 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προσφυγικό : Νέες αποκαλύψεις για τη δράση ΜΚΟ – Ποιες παρανομίες εντοπίστηκαν

1 min read

Μη νόμιμες δαπάνες, προβλήματα οικονομικής διαχείρισης, ζητήματα με έλλειμμα ποιότητας στις υπηρεσίες που παρέχονται στους ανηλίκους καθώς και θέματα νομιμότητας για χρήση χώρων και τήρηση κανόνων δημόσιας υγιεινής όσον αφορά και τον Covid-19  διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους σε εννιά ΜΚΟ και 13 διαφορετικές δομές  που  έχει πραγματοποιήσει από τον Μάιο έως τον Ιούνιο, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας υπό τις εντολές του επικεφαλής της, Άγγελου Μπίνη.

Από τους ελέγχους αυτούς έχουν συνταχθεί 11 συνολικά εκθέσεις οι οποίες έχουν σταλεί ανα περίπτωση στην Εισαγγελία αλλά και στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.  Πρόκειται για ένα σημαντικό τμήμα των ερευνών των κρατικών αρχών σχετικά με τις δραστηριότητες των ΜΚΟ που ασχολούνται με το προσφυγικό. Κι αυτό ενώ τις επόμενες ώρες   αναμένεται –όπως αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής»-να ασκηθούν  διώξεις  σε 10-12 τουλάχιστον μέλη τριών ΜΚΟ  που δραστηριοποιούνται κυρίως στην Μυτιλήνη κι οι οποίες φέρεται να υποβοηθούσαν τα κυκλώματα των δουλεμπόρων για να  αποφεύγουν   τα σκάφη του Λιμενικού κι αλλους ελέγχους των ελληνικών αρχών ασφαλείας.

Ερευνες τριών μηνών

Η συγκεκριμένη δικογραφία σχηματίστηκε μετά  από έρευνα τριών μηνών της  ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ  οι οποίες κατόρθωσαν να «στρατολογήσουν» αλλοδαπούς και να αντλούν πληροφορίες για τους τρόπους δράσης των δουλεμπόρων  και την παράνομη «αρωγή» από μέλη ΜΚΟ μέσω ειδικών διαδικτυακών εφαρμογών.

Κι όλα αυτά ενώ η ΕΛΑΣ συνεχίζει να εστιάζει το ενδιαφέρον της  στην πλήρη διαλεύκανση του εμπρησμού της Μόριας –υπολογίζεται ότι συμμετείχαν τουλάχιστον 20 άτομα-  πριν από δύο εβδομάδες  αλλά και στις κινήσεις αλλοδαπών που προχωρούν σε  βίαιες ενέργειες  στα hotspot των νησιών του Αιγαίου.

Πηγή tovima

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.