ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προς κατάργηση το πρόστιμο των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

1 min read

Η αναστολή του προστίμου των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, είναι το δεύτερο μέτρο μετά το πιστοποιητικό, το οποίο εξετάζεται να καταργηθεί.

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους άφησε ανοιχτό παράθυρο για την αναστολή και των δύο αυτών μέτρων «είμαστε κοντά» στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ωστόσο αν το επιβάλλουν οι συνθήκες θα επανέλθει, είπε και δεν απέκλεισε την αναστολή των προστίμων για τους πολίτες άνω των 60 που είναι ανεμβολίαστοι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ.Θεμιστοκλέους είπε ότι το πιστοποιητικό είναι δεδομένο ότι θα καταργηθεί κάποια στιγμή και στην Ελλάδα όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες και το πότε ακριβώς θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη σχετική εισήγηση των ειδικών. «Στόχος όλων μας είναι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Βλέπουμε ότι η αύξηση στα κρούσματα, δεν δίνουν αντίστοιχη αύξηση στις νοσηλείες. Αν συνεχίσει αυτό, δεδομένου ότι βελτιώνονται και οι καιρικές συνθήκες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το πιστοποιητικό», σημείωσε.

Ολα ανοιχτά για το πρόστιμο των 60 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60
Παράλληλα ο κ.Θεμιστοκλέους απαντώντας σε ερώτηση για πιθανή αναστολή του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών είπε πως «Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.