ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προς άγνωστη κατεύθυνση αναχωρούν τα τουρκικά υποβρύχια – Πληροφορίες για μαζικό απόπλου

1 min read

Πολλαπλές και συνεχείς οι αναφορές στο διαδίκτυο για απόπλου μεγάλου αριθμού τουρκικών υποβρυχίων με κατεύθυνση προς το νότιο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με αυτές τουλάχιστον δύο υποβρύχια κλάσης GUR και τρία της κλάσης Preveze έχουν αναχωρήσει από τους ναυστάθμους με άγνωστη έως κατεύθυνση, πλην ότι κατευθύνονται νότια.

Ο αριθμός ενδέχεται να είναι ακόμη μεγαλύτερος και να περιλαμβάνει μεγαλύτερο αριθμό υποβρυχίων.

Συνολικά το τουρκικό Ναυτικό διαθέτει 12 υποβρύχια διαμοιρασμένα σε τρεις κλάσεις (με 4 σκάφη η κάθε μια) τις GUR (209/1400mod), PREVEZE (209/1400) και AY (209/1200).

Να σημειωθεί ότι τα υποβρύχια των κλάσεων GÜR και PREVEZE για τα οποία έχει υπογραφεί το 2017 Εκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής αποτελούν τις κύριες μονάδες του στόλου υποβρυχίων του τουρκικού Ναυτικού με πυρήνα το «Εθνικό Συστήμα Διαχείρισης Μάχης Υποβρυχίων» MÜREN, διαθέτοντας σύγχρονα συστήματα σόναρ και διαχείρισης μάχης, κυρίως όμως προηγμένες τορπίλες DM2A4.

Το θέμα με τον μαζικό απόπλου των τουρκικών υποβρυχίων περιπλέκεται περισσότερο, καθώς δεν υπάρχει κάποια άσκηση το παρόν διάστημα σε εξέλιξη και πολλοί συνδέουν τον απόπλου με τις εξελίξεις στην Λιβύη αλλά και με τα σχέδια της Τουρκίας για πραγματοποίηση γεωτρήσεων νότια της Κρήτης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.