ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

30 Σεπτεμβρίου 2022

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προκλητικός ο Ζελένσκι: «Θέλω άμεσα 5 δισ.€»! Δίνει και εντολές στην καταρρέουσα για χάρη του Ευρώπη!

1 min read

Ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι απαίτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει επειγόντως τον επόμενο ποσό της οικονομικής βοήθειας της προς την Ουκρανία, ενώ πίεσε για ένα νέο κύμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, στη διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Συζητήσαμε την επείγουσα διάθεση της επόμενης δόσης της ευρωπαϊκής μακροοικονομικής βοήθειας, ενώ δώσαμε έμφαση στην ανάγκη προετοιμασίας του 8ου πακέτου των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης και μιας απαγόρευσης στην έκδοση βίζας για τους Ρώσους πολίτες,” ανέφερε ο ίδιος στο Twitter.

Ο Ζελένσκι, που έχει προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους να αναμένουν έναν δύσκολο χειμώνα, εξαιτίας των μειώσεων στις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανέφερε επίσης, ότι ο ίδιος και η Φον ντερ Λάιεν συντόνισαν “βήματα για τον περιορισμό των υπερβολικών κερδών της Ρωσίας από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.”

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ δήλωσε νωρίτερα ότι το Κίεβο αναμένει μία δόση μακροοικονομικής βοήθειας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Αντιδρούν οι Ευρωπαίοι πολίτες για τη ροή του χρήματος προς το Κίεβο

«80 εκατ. € από την κυβέρνηση της Ολλανδίας για τον Ζελένσκι και ούτε ένα πακέτο βοήθειας για τους πολίτες που μαστίζονται από την φτωχοποίηση. Ο πρωθυπουργός σπρώχνει στα όριά τους πολίτες»

Την ίδια ώρα η γερμανική κυβέρνηση την Κυριακή (4 Σεπτεμβρίου) και για να αποφύγει -τουλάχισοτν προμηνάω- κοινωνική έκρηξη συμφώνησε σε ένα σχέδιο παροχών ύψους 65 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αμβλύνει την πίεση στα νοικοκυριά, καθώς οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου μειώνονται και οι λογαριασμοί ενέργειας εκτινάσσονται στα ύψη, ανέφερε έγγραφο και που δημοσέιουσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η έγκαιρη και ανάλογη ανακούφιση για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις είναι απαραίτητη λόγω της ταχέως αυξανόμενης επιβάρυνσης των υψηλών τιμών της ενέργειας», ανέφεραν στο έγγραφο οι εταίροι της γερμανικής συμμαχίας, προσθέτοντας ότι το συνολικό πακέτο ανήλθε σε «πάνω από 65 δισεκατομμύρια ευρώ».

Τα μέτρα περιλαμβάνουν εφάπαξ πληρωμή 300 ευρώ σε εκατομμύρια συνταξιούχους για να τους βοηθήσει να καλύψουν τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας.

Δημοσίευση στα Social Media