ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προκλητικός ο Ερντογάν στην ψευδοβουλή: Επίθεση σε ΗΠΑ και διάγγελμα για “δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο” (βίντεο)

1 min read

Προκλητικός όπως αναμενόταν ο Ερντογάν εντός της ψευδοβουλής επανέλαβε το αφήγημά του, περί λύσης δυο κρατών.

Ειδικότερα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «σήμερα είναι μια πολύ, πολύ σημαντική και με νόημα ημέρα. Σήμερα, διακηρύσσουμε και πάλι σε ολόκληρο τον κόσμο την αιώνια και παντοτινή αδελφοσύνη μας, η οποία αντλεί τη δύναμή της από το αίμα των ηρώων μας, μεταξύ της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ, είτε το θέλουν είτε όχι», είπε ο Ερντογάν.

«Μεγάλη υπόθεση το Κυπριακό ζήτημα»

Ως μια μεγάλη υπόθεση χαρακτήρισε το Κυπριακό ο Τούρκος Πρόεδρος. Συνέχισε λέγοντας ότι η «υπόθεση αυτή» όπως χαρακτήρισε το Εθνικό μας ζήτημα, «είναι υπόθεση ενός μεγάλου έθνους, της ιστορίας του, της μεγάλης του εθνικής συνείδησής, του μεγάλου αγώνα με το ηρωικό έπος που γράφτηκε το 1974.

Εκείνοι που νόμισαν ότι οι Κύπριους αδελφοί μας θα ήταν ένα εύκολο δόλωμα ηττήθηκαν από τον επικό αγώνα που έδωσαν οι Τούρκοι στρατιώτες. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να αφανίσουν τους Τουρκοκύπριους στηριζόμενοι στις δυνάμεις στις οποίες βασίζονται, βρήκαν τον σιδερένιο τουρκοκυπριακό λαό απέναντί τους».

  • Συμπλήρωσε ότι φθάσαμε στο σήμερα «πληρώνοντας τίμημα. Παρά τις προδοσίες κλπ., εμείς δεν θα χάσουμε άλλα 50 χρόνια. Ο Τούρκος κρατά τον λόγο του, αλλά ο Έλληνας δεν τηρεί τον λόγο του. Δεν είναι δυνατόν να τους πιστέψουμε πια και να χάσουμε άλλα 50 χρόνια.

«Ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι ο εισβολέας στο νησί», είπε ο Ερντογάν συμπληρώνοντας ότι η «ΕΟΚΑ και όσοι ακολούθησαν αυτήν την αντίληψη δεν είδαν ποτέ ισότιμους τους Τ/Κ. Δεν υπήρχε τίποτα που δεν συζητήθηκε στις διαπραγματεύσεις. Τα φρούδα όνειρα της ελληνοκυπριακής πλευράς, που συνεχίζουν να βλέπουν τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα, έφεραν αδιέξοδο».

«Στο νησί υπάρχουν δύο ξεχωριστά κράτη και λαοί, η διεθνής κοινότητα αργά ή γρήγορα θα το δεχτεί. Δεν εποφθαλμιούμε κανενός γη και δικαιώματα», τόνισε.

Επίθεση σε ΗΠΑ

Σε κάποια στιγμή ο Τούρκος αναφέρθηκε στην άποψη πολιτικών κύκλων στην Ουάσιγκτον, λέγοντας ότι γνωρίζει για την ενόχληση τους και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα και πως οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά.

«Γνωρίζουμε ότι κάποιοι επιχειρούν να ανακατεύουν κάποια πράγματα, αλλά τους παρακολουθούμε στενά», είπε χαρακτηριστικά, προαναγγέλλοντας περισσότερα πράγματα κατά τη διάρκεια της αυριανής μέρας.

Όσο κι αν αυτό το κλίμα αδελφότητας έχει ενοχλήσει ορισμένους στην Αμερική, εμείς θα περπατήσουμε αποφασιστικά σε αυτό το μονοπάτι».

Παράλληλα κάλεσε όσους «διαβάζουν» το Κυπριακό από την οπτική γωνία διάφορων λόμπι των ΗΠΑ να εστιάσουν στις πραγματικότητες.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.