ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

2 Απριλίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προκλητικός Ακάρ: Σπατάλη χρημάτων του ελληνικού λαού να αγοράζεις 3-5 μαχητικά ή πολεμικά πλοία

1 min read

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας μίλησε αναφορικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, με ιδιαίτερα προκλητικό και υποτιμητικό ύφος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «σπατάλη χρημάτων του ελληνικού λαού».

Υπό το φόντο τη συμφωνίας απόκτησης των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale και της επικείμενης πρότασης για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας θεωρεί πως οι όποιες κινήσεις της Ελλάδας για την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν είναι σοβαρές.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια Μαρία Ζαχαράκη του Sigma στην Κωνσταντινούπολη, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σε δημοσιογράφο της «Χουριέτ», αναφορικά με την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και την κούρσα των εξοπλισμών στην Ελλάδα ότι:

«Δεν πρόκειται να πετύχουν κάτι αγοράζοντας 3-5 μαχητικά ή 3-5 πολεμικά πλοία. Αυτή η εξοπλιστική προσπάθεια της Ελλάδας δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία σπατάλη των χρημάτων του ελληνικού λαού. Δεν συνάδει ούτε με τη λογική ούτε με τα μαθηματικά. Η Τουρκία είναι ένας ακλόνητος σύμμαχος του ΝΑΤΟ».

Οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα

Έπειτα, στην ερώτηση που έκανε ο δημοσιογράφος για το αν οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα αποτελούν λευκή επιταγή για να μειώσουν τη βαρύτητα της Τουρκίας ως στρατηγικού συμμάχου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ακάρ απάντησε κοφτά:

«Δεν έχει καμία επίδραση. Εδώ και 69 χρόνια η Τουρκία αποτελεί έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία είναι από τις πρώτες 8 χώρες που συμβάλλουν πιο πολύ στον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ. Είναι πέμπτη όσον αφορά τη συμμετοχή σε αποστολές και επιχειρήσεις και δεύτερος στρατός του ΝΑΤΟ. Είναι δυνατόν να μειωθεί το βάρος μιας τέτοιας Τουρκίας; Η Τουρκία θα εκπληρώνει μέχρι τέλους την αποστολή και τα καθήκοντά της στο ΝΑΤΟ».

Πηγή: Sigm20a / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.