ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προκλητική παρέμβαση Ερντογάν στα προεκλογικά εγκαίνια του Έντι Ράμα

1 min read
  • Το νοσοκομείο, το οποίο χαρακτηρίστηκε και από τις δύο πλευρές σύμβολο της αλβανοτουρκικής φιλίας, ολοκληρώθηκε μόλις σε δυόμισι μήνες και κόστισε 70 εκατομμύρια ευρώ.

Με την διαδικτυακή παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγιναν σήμερα στην πόλη Φίερι της Αλβανίας τα εγκαίνια νοσοκομείου-δώρο του Τούρκου προέδρου στον στενό του φίλο, όπως τον αποκάλεσε, πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ενόψει των βουλευτικών εκλογών στην Αλβανία, που είναι να γίνουν την Κυριακή 25 Απριλίου.

Το νοσοκομείο, το οποίο χαρακτηρίστηκε και από τις δύο πλευρές σύμβολο της αλβανοτουρκικής φιλίας, ολοκληρώθηκε μόλις σε δυόμισι μήνες, κόστισε 70 εκατομμύρια ευρώ και περιέχει 150 κλίνες και έξι κλινικές.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, μιλώντας στα εγκαίνια, υποστήριξε ότι το νοσοκομείο «συμβολίζει τον Ήλιο που ανατέλλει ξανά στην Αλβανία μετά από μια σκοτεινή περίοδο», ενώ αναφερόμενος στην πανδημία Covid-19 ευχαρίστησε τον Ερντογάν για την εξασφάλιση στην Αλβανία μεγάλου αριθμού των κινεζικών εμβολίων.

Ο Ράμα είπε ακόμα ότι το νοσοκομείο αποτελεί την αφετηρία μιας κοινής με την Τουρκία πορείας, που θα μετατρέψει το υγειονομικό σύστημα στην Αλβανία σε success story και σημείο αναφοράς και για τις γειτονικές χώρες.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Αλβανία είναι τυχερή που έχει την Τουρκία «τόσο φίλη και ταυτόχρονα τόσο έτοιμη να βρεθεί δίπλα στην Αλβανία».

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και σε άλλους τομείς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως είναι η αναστήλωση των πολιτιστικών αξιών στα παραδοσιακά κέντρα των πόλεων Αργυροκάστρου και Μπερατίου, την ανάπτυξη του τουρισμού, την επένδυση στον βιομηχανικό τομέα, τη λειτουργία στα Τίρανα κλάδου του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης.

Από τη δική του πλευρά, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας εξ αποστάσεως, αναφέρθηκε «στον αδελφό αλβανικό λαό», όπως τον χαρακτήρισε, και στην ανερχόμενη στρατηγική συνεργασία, η οποία, κατά τον Ερντογάν, πηγάζει από την κοινή ιστορία πολιτισμού μεταξύ των δύο λαών.

  • Στο πλαίσιο αυτό, επωφελήθηκε της ευκαιρίας να ευχηθεί στον αλβανικό λαό για το Ραμαζάνι.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.