ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

13 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προκλητικές δηλώσεις Σύμβουλος του Ερντογάν απειλεί με καταρρίψεις ελληνικών μαχητικών αν ξαναπεράσουν πάνω από το TCG Cesme!

1 min read

Το γνωστό “γεράκι” της Τουρκίας, ο απόστρατος ναύαρχος Τζιχατ Γιαϊτζί που είναι ο “πατέρας της γαλάζιας πατρίδας”, μιλώντας στο CNNTURK,  αναφέρεται στο υποτιθέμενο περιστατικό με το Τσεσμέ και μεταξύ άλλων μιλά για “δικαίωμα αυτοάμυνας”, που μάλλον στην τουρκική ηγεσία ίσως να είναι το επόμενο βήμα καθώς αποτελεί και σύμβουλο του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Έτσι ο πρώην ναύαρχος φτάνει στο σημείο να αφήνει να εννοηθεί ότι το τουρκικό ναυτικό θα μπορούσε να προβεί σε καταρρίψεις αν επαναληφθεί ένα περιστατικό αντίστοιχο με αυτό που ισχυρίζονται στην Τουρκία ότι έγινε στο ερευνητικό στο Αιγαίο:

“- Πετάνε τσάφ(τμήματα του συστήματος αυτοπροστασίας) . Πετάνε μεταλλικά κομμάτια πάνω στο πλοίο μας(είχαν πει ότι η ρίψη έγινε στα 2ν.μ., τώρα έγινε πάνω στο σκάφος). Αυτά που λέμε τσάφ, είναι μεταλλικά κομμάτια, αυτά πετάνε πάνω στο πλοίο μας.

-Είναι μια συμπεριφορά που μπορεί να γεννήσει το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας(κατάρριψη;).

-Όταν το κάνουν οι Έλληνες(εννοεί τις έρευνες στα ελληνικά χωρικά ύδατα), εμείς όπως είναι φυσικό το αποδεχόμαστε. Αλλά όταν κάνουμε εμείς τέτοια δραστηριότητα στα διεθνή ύδατα. Οι Έλληνες αμέσως παρενοχλούν και μάλιστα αυτό είναι κάτι πέρα από παρενόχληση. Πέρα από παρενόχληση, είναι μία εχθρική πρόθεση.

Το αντίστοιχο αυτού στο διεθνές δίκαιο λέγεται εχθρική πρόθεση.

Δημοσίευση στα Social Media