ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρόκληση Τουρκίας στο Ισραήλ: Έστειλε στρατιωτική βοήθεια στο Λίβανο

1 min read

Αποφασισμένη για σύγκρουση με Ισραήλ και Αίγυπτο η Άγκυρα

Χοντρό παιχνίδι παίζει ο Ερντογάν με χρήματα του Κατάρ ενισχύοντας τον στρατό του Λιβάνου με πυρομαχικά και πιθανόν και άλλα “καλούδια”.

Σε μια σημερινή γραπτή ανακοίνωση του λιβανέζικου στρατού αναφέρεται ότι η Τουρκία παρέδωσε μια μεγάλη παρτίδα πυρομαχικών διαφορετικού διαμετρήματος η οποία αποστάλθηκε όπως ορίζεται.

Σημειώθηκε ότι η παράδοση έγινε στο λιμάνι της Βηρυτού, ενώ για αυτήν την παράδοση δεν περιλαμβάνονται περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τουρκική στρατιωτική βοήθεια.

Καταρχήν δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι Τούρκοι να έδωσαν στρατιωτική βοήθεια χωρίς αντάλλαγμα από τους Λιβανέζους, ενώ πιθανόν μέρος της παρτίδας να αφορά και τον άκρως εμπειροπόλεμο (λόγω συμμετοχής στον πόλεμο στη Συρία) στρατό της Χεζμπολάχ, με τον οποίο ο Ερντογάν διατηρεί άριστες σχέσεις.

Όλως τυχαίως όλα αυτά λαμβάνουν χώρα σήμερα, που το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό ευρίσκεται στην δεύτερη ημέρα αεροναυτικών ασκήσεων στην Α.Μεσόγειο, με έκδοση σχετικών NAVTEX, που αποκλείουν τις τουρκικές φιλοδοξίες στην περιοχή.

Η Τουρκία και ο πρόεδρος της Ερντογάν σε οποιαδήποτε σενάριο εμπλοκής του Ισραήλ στην Α.Μεσόγειο, πιθανόν να ενεργοποιήσει το χαρτί της Χεζμπολάχ, η οποία με τουρκική εντολή θα “απασχολήσει” λογικά την ισραηλινή πλευρά με επιθετικές επιχειρήσεις κατά πόλεων.

Την ίδια στιγμή μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες σε αιγυπτιακά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι μετά την απειλή του Αλ Σίσι στην Τουρκία για τη Σύρτη και μια πιθανή προέλαση ισχυρότατης αιγυπτιακής δυνάμεως που σταθμεύει στην βάση Μπαρανί, ενεργοποιήθηκαν πυρήνες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εντός Αιγύπτου, με “εντολή” την πρόκληση ταραχών.

Αυτά είναι τα σχέδια των Τούρκων σε Ισραήλ, Αίγυπτο, αλλά και Συρία, Λιβύη. Εμείς αναρωτιόμαστε τι ετοιμάζουν άραγε για την Ελλάδα οι νεο-οθωμανοί, οι οποίοι όμως ότι και να κάνουν θα χάσουν πανηγυρικά, όπως τους αποδείξαμε και στον Έβρο.  

Μεγάλη σημασία εκτιμάται ότι δεν πρέπει να δοθεί σε όποια “σχέδια Β” και να ετοιμάζουν οι Τούρκοι, διότι η οργή που έχουν προκαλέσει σε αραβικό κόσμο, ΕΕ και δύση με τα καμώματα τους είναι τεράστια και μας δείχνει ότι αυτό που φοβούνται εκεί στην Άγκυρα είναι μια σοβαρή στρατιωτική αντίδραση από οποιοδήποτε σοβαρό κράτος.

Η Τουρκία από την εποχή των Σουλτάνων ζει με τα παραμύθια του αήττητου τουρκικού στρατού, έτσι και σήμερα την εποχή της ταχύτητας της πληροφορίας, οποιαδήποτε ήττα των Τούρκων θα έχει δεκαπλάσιο αντίκτυπο στο εσωτερικό της που ταλανίζεται από ανεργία, πείνα, διώξεις, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εκατοντάδων χιλιάδων Τούρκων πολιτών, ταρακουνώντας συθέμελα το τουρκικό καθεστώς.

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ αυτήν την περίοδο  το βιβλίο του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας κ.Μπόλτον προκαλεί πάταγο με πιθανή αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, ακόμα και στη Μεσόγειο λόγω των συμφερόντων τους.

Η ΑΟΖ ήταν η δικαιολογία για την Άγκυρα για να εξαπολύσει τα επεκτατικά της σχέδια που αφορούν την επιβολή μιας νεο-οθωμανικής επιρροής στην Α.Μεσόγειο υποτάσσοντας όλα τα κράτη στην περιοχή. Δεν νομίζουμε όμως επουδενί ότι οι Τούρκοι θα πετύχουν έστω και στο ελάχιστο αυτό το σχέδιο, διότι πολύ απλά η ίδια η ιστορία θα τους εκδικηθεί αυτήν την φορά, αφού την προκάλεσαν πρώτα οι ίδιοι.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.