ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρώην υπουργός ΕΕ της Τουρκίας: Να λύσουμε το Κυπριακό ή ας πάμε σε δύο κράτη

1 min read

«Υποθέτω ότι ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης έχει πρόβλημα μνήμης και βρίσκεται σε σύγκρουση με τους Ελληνοκύπριους που ψήφισαν κατά του σχεδίου Ανάν και ως εκ τούτου ζήτησαν από τα τουρκικά στρατεύματα να παραμείνουν στο νησί», δήλωσε ο Μπαγίς

Ο πρώην υπουργός ΕΕ της Τουρκίας Εγκεμέν Μπαγίς στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT World μίλησε σχετικά με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Κυπριακὀ. Μάλιστα, πρότεινε και την ακραία λύση για δυο κράτη στο νησί!

«Υποθέτω ότι ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης έχει πρόβλημα μνήμης και βρίσκεται σε σύγκρουση με τους Ελληνοκύπριους που ψήφισαν κατά του σχεδίου Ανάν και ως εκ τούτου ζήτησαν από τα τουρκικά στρατεύματα να παραμείνουν στο νησί», δήλωσε ο Μπαγίς.

«Δεν θα παρέμενε στρατός στο νησί. Όχι μόνο τα τουρκικά αλλά και τα ελληνικά και τα βρετανικά στρατεύματα θα είχαν φύγε μέχρι τώρα εάν το σχέδιο Ανάν δεν είχε απορριφθεί από μια τεράστια μερίδα Ελληνοκυπρίων», συμπλήρωσε.

«Ο ήλιος λάμπει σε δύο λειτουργικές δημοκρατίες σε αυτό το πανέμορφο νησί κάθε πρωί. Σε αυτό το στάδιο, οι εγγυητές και η διεθνής τάξη μπορούν είτε να ενώσουν αυτές τις δύο δημοκρατίες που λειτουργούν με επιτυχία κάτω από μία ομπρέλα είτε να δημιουργήσουν μια λύση δύο κρατών στο νησί ακόμη και πριν από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη», δήλωσε ο Μπαγίς!

Μοιράσου το άρθρο μέσω:

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.