ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρώην αρχηγός MI6 Η Κίνα απέκρυψε πληροφορίες για τον κορωνοϊό και θα πρέπει να λογοδοτήσει

1 min read

Η Κίνα απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού από τον υπόλοιπο κόσμο και θα πρέπει να λογοδοτήσει γι’ αυτό, υποστήριξε σε δήλωσή του την Τετάρτη ο πρώην επικεφαλής της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας MI6, Τζον Σόερς.

Στον απόηχο και της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσει η Ουάσιγκτον τη χρηματοδότηση προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κατηγορώντας τον ότι προώθησε την «παραπληροφόρηση» της Κίνας σχετικά με τον ιό, ο Σόερς αντέτεινε ότι οι ευθύνες θα πρέπει να κατευθυνθούν περισσότερο προς το Πεκίνο και λιγότερο προς τον ΠΟΥ.

Υπάρχει βαθιά οργή στις ΗΠΑ γι’ αυτό που υποστηρίζεται ότι μεταφέρθηκε από την Κίνα και το Πεκίνο αποφεύγει τις ευθύνες που του αναλογούν, τόσο για την προέλευση του ιού, όσο και για την αδυναμία αντιμετώπισής του όταν βρισκόταν σε πρώιμο στάδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο BBC.

«Το νόημα των μυστικών υπηρεσιών είναι να αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες που έχουν αποκρυφθεί από άλλες χώρες. Και υπήρξε περίοδος, τον περασμένο Δεκέμβριο και Ιανουάριο, στην οποία οι Κινέζοι σίγουρα απέκρυψαν στοιχεία από τη Δύση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: REUTERS, Καθημερινή

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.