Πρόγραμμα υπερεξοπλισμών 20 δισ. δολ. υλοποιεί η Τουρκία. Σχετικές ανακοινώσεις Ερντογάν

Newskamatero

Στα 20 δισ. δολάρια θα φτάσει το πρόγραμμα υπερεξοπλισμών της Τουρκίας, που προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2025. Στο πρόγραμμα αυτό αναφέρθηκε αναλυτικά ο ίδιος ο Ερντογάν, σε ομιλία που έκανε στην Κωνσταντινούπολη, κατά την παράδοση στο Ναυτικό μιας καινούργιας πολεμικής κορβέτας.

Ο Ερντογαν υπογράμμισε ότι η συμμετοχή της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας στους εξοπλισμούς της χώρας του υπερβαίνει το 65%.

«Σήμερα η Τουρκία φτιάχνει ελικόπτερα, άρματα μάχης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, υποβρύχια, κορβέτες πυραύλους κλπ», υπογράμμισε ο Ερντογάν στην αποκορύφωση της ομιλίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Τουρκικά ΜΜΕ μέχρι το 2023 η Τουρκία προβλέπεται ότι θα έχει ολοκληρώσει την παράδοση στις Ένοπλες Δυνάμεις της 500 αρμάτων μάχης Τουρκικής κατασκευής τύπου ALTAY, 4 κορβετών, 6 υποβρυχίων, πολλών ελικοπτέρων, πολύ μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς και πυραύλων με μέγιστο βεληνεκές 180χλμ.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα 116 αεροσκάφη F-35, που αναμένονται μέχρι το 2025 και τα παντοδύναμα συστήματα αεράμυνας Ρωσικής κατασκευής S-400, των οποίων οι εργασίες εγκατάστασης προχωρούν ταχύτατα

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Θα «βουλιάξουν» οι Βουλιαράτες από χιλιάδες πατριώτες, που θα τιμήσουν τον Κ. Κατσίφα στην κηδεία του!

Τρέμουν στην Αλβανία εν όψει της τεράστιας κινητοποίησης που θα υπάρξει την ημέρα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε από τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες. Γι” αυτό περιμένουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ώστε να δώσουν το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι αναγκαίες […]