ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Μάι 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρόγραμμα υπερεξοπλισμών 20 δισ. δολ. υλοποιεί η Τουρκία. Σχετικές ανακοινώσεις Ερντογάν

1 min read

Στα 20 δισ. δολάρια θα φτάσει το πρόγραμμα υπερεξοπλισμών της Τουρκίας, που προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2025. Στο πρόγραμμα αυτό αναφέρθηκε αναλυτικά ο ίδιος ο Ερντογάν, σε ομιλία που έκανε στην Κωνσταντινούπολη, κατά την παράδοση στο Ναυτικό μιας καινούργιας πολεμικής κορβέτας.

Ο Ερντογαν υπογράμμισε ότι η συμμετοχή της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας στους εξοπλισμούς της χώρας του υπερβαίνει το 65%.

«Σήμερα η Τουρκία φτιάχνει ελικόπτερα, άρματα μάχης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, υποβρύχια, κορβέτες πυραύλους κλπ», υπογράμμισε ο Ερντογάν στην αποκορύφωση της ομιλίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα Τουρκικά ΜΜΕ μέχρι το 2023 η Τουρκία προβλέπεται ότι θα έχει ολοκληρώσει την παράδοση στις Ένοπλες Δυνάμεις της 500 αρμάτων μάχης Τουρκικής κατασκευής τύπου ALTAY, 4 κορβετών, 6 υποβρυχίων, πολλών ελικοπτέρων, πολύ μεγάλο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς και πυραύλων με μέγιστο βεληνεκές 180χλμ.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα 116 αεροσκάφη F-35, που αναμένονται μέχρι το 2025 και τα παντοδύναμα συστήματα αεράμυνας Ρωσικής κατασκευής S-400, των οποίων οι εργασίες εγκατάστασης προχωρούν ταχύτατα

Δημοσίευση στα Social Media