ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρόγραμμα επιδότησης για ηλιακούς θερμοσίφωνες Μέσα Μαρτίου αναμένεται το άνοιγμα της πλατφόρμας

1 min read

Μέσα στον Μάρτιο θα ανοίξει η πλατφόρμα allazothermosifona.gov.gr για το νέο πρόγραμμα αντικατάστασης του παλαιού τύπου ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με σύγχρονους ηλιακούς, ενώ «πρεμιέρα» θα κάνει και το νέο πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στη στέγη με μπαταρία».

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που αναμένεται να ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του μήνα, προβλέπει επιδότηση έως 60% και έως 1.000 ευρώ για την αντικατάσταση του θερμοσίφωνα.

Σημειώνεται, η διαδικασία το πρόγραμμα επιδότησης για αντικατάσταση των παλιών ενεργοβόρων θερμοσίφωνων και την αγορά και τοποθέτηση ηλιακών θα ακολουθεί το μοτίβο του «Εξοικονομώ» και του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή».

Αυτό σημαίνει πως η επίδοση θα είναι κλιμακωτή, με βάση το εισόδημα και θα δίνεται με voucher (κουπόνι) αγοράς.

Δικαιούχοι και κριτήρια

Η μία και απαραίτητη προϋπόθεση για τους ενδιαφερόμενους να κάνουν αίτηση συμμετοχής στην επιδότηση, είναι να έχουν ήδη εγκατεστημένο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα. Ενώ, εκτός επιδότησης θα μείνουν όσοι έχουν ήδη ηλιακό θερμοσίφωνα.

Υπολογίζεται ότι θα υπάρξουν 150.000 με 200.000 δικαιούχοι και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο πρώτος κύκλος του προγράμματος θα ανέλθει στα 100 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους.

Σημειώνεται πως θα δοθεί προτεραιότητα στους πιο ευάλωτους και οι πρώτοι δικαιούχοι θα υπολογιστούν με το μέσο ετήσιο εισόδημα κάθε μέλους της οικογένειας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.