ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρόγραμμα «ασπίδα« της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας στα καιρικά φαινόμενα

1 min read

Πρόγραμμα για την αποτελεσματική διαχείριση απρόβλεπτων προβλημάτων σχεδίασε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Το σχέδιο, προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά και τις τρεις περιφερειακές ενότητες, δηλαδή την Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, τόσο για το εθνικό, όσο και για το επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει εργασίες για αποχιονισμούς, άρση καταπτώσεων βράχων, απομάκρυνση δένδρων, αποκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού, στηθαίων ασφαλείας και κάθε άλλη εργασία που θα προκύψει μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε μεταξύ άλλων: «Στόχος του έργου είναι να έχουμε δυνατότητα για άμεση παρέμβαση, σε περιπτώσεις απρόβλεπτων γεγονότων. Με διεθνείς διαγωνισμούς, χωρίς απ’ ευθείας αναθέσεις, με διαφάνεια σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τα έργα μας».

Στο μεταξύ, έργα για την Αχαΐα προϋπολογισμού περίπου 14 εκατομμυρίων ευρώ εισηγείται η εκτελεστική επιτροπή προς το περιφερειακό συμβούλιο, μετά την έγκριση που δόθηκε σήμερα. Ουσιαστικά πρόκειται για έργα που αφορούν συντήρηση, αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας του επαρχιακού οδικού δικτύου Αχαΐας.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν τη διετία 2018 -2019 και αφορούν αποκατάσταση φθορών και βλαβών του οδοστρώματος, καθαρισμούς πρανών, τάφρων, αγωγών, κοπή παρόδιας βλάστησης, συντήρηση του εξοπλισμού ασφαλείας των οδών, όπως στηθαία ασφαλείας, πινακίδες σήμανσης κλπ., καθώς και σε ό,τι άλλο απαιτηθεί για την αποκατάσταση προβλημάτων που παρουσιάζονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

«Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα της διετίας, διεκδικούμε τους πόρους και υλοποιούμε το σχέδιό μας», ανέφερε ο Απόστολος Κατσιφάρας, προσθέτοντας: «Αυτές τις ημέρες αναμένουμε από το Ελεγκτικό Συνέδριο τις εγκρίσεις για το σχέδιο του προηγουμένου έτους και πρόκειται να υπογραφούν οι συμβάσεις. Δεν εφησυχάζουμε, προχωρούμε και σχεδιάζουμε τα επόμενα έργα μας.»

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.