ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρόγνωση καιρού: Χριστούγεννα με ήλιο και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες

1 min read

Πρόσκαιρη είναι η κακοκαιρία που πλήττει την Ελλάδα τις τελευταίες ώρες και σύντομα θα έχουμε άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια

Η κακοκαιρία των τελευταίων ωρών είναι σε πλήρη εξέλιξη αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ενόψει των εορτών καθώς η πρόβλεψη για τα Χριστούγεννα είναι άκρως ενθαρρυντική για όσους δεν αρέσκονται σε κουβέρτες, τζάκι και σπίτι. 

Συγκεκριμένα, τις ημέρες των Χριστουγέννων αναμένονται αυξημένες θερμοκρασίες, που θα κυμανθούν μεταξύ 15-17 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αναμένονται και ισχυρές βροχοπτώσεις, παρά μόνο κάποιες πρόσκαιρες.

Σήμερα πάντως ο χιονιάς και η παγωνιά καλύπτουν την χώρα καθώς ο καιρός επιδεινώνεται με καταιγίδες που συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις.

Η κακοκαιρία αναμένεται να «χτυπήσει» μέχρι την Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά του νέου βαρομετρικού χαμηλού τους θυελλώδεις ανέμους, τις δυνατές βροχές, τις χιονοπτώσεις και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Μετά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή.

Στην Αττική και την πόλη της Αθήνας αναμένονται ισχυρά φαινόμενα (βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα παράκτια, χιόνια στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα) από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στην Εύβοια και τις Σποράδες έως το μεσημέρι, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, το πρωί και το Νοτιοδυτικό Αιγαίο από το μεσημέρι έως και το απόγευμα.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές καθώς και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρα πάνω από τα 200 μέτρα, ενώ υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στο βίντεο του meteo.gr μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της χιονιοκάλυψης στην Ελλάδα και την Ευρώπη για τις επόμενες 4 ημέρες καθώς και της δορυφορικά εκτιμώμενης χιονιοκάλυψης της Ευρώπης στις 15 Δεκεμβρίου 2018.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Βόρεια Ελλάδα.

Βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις σημειώνονται στους ορεινούς όγκους της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα.

Στα «λευκά» ντύθηκαν η Κοζάνη, η Φλώρινα και το Αμύνταιο, όπου ο υδράργυρος έπεσε το πρωί κάτω από το μηδέν. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας, όπως επίσης στους επαρχιακούς δρόμους της Κοζάνης. Το ίδιο για τους οδηγούς που κινούνται σε σημεία του ορεινού εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Καστοριάς και των Γρεβενών.

Χωρίς προβλήματα πάντως διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό και στους κάθετους άξονές της.

Στη Θεσσαλονίκη επικρατεί πυκνή νέφωση με διαστήματα βροχοπτώσεων, ενώ η θερμοκρασία κινείται σε χαμηλά επίπεδα (4 βαθμοί Κελσίου.) Στην Κεντρική Μακεδονία αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα των οδηγών που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα της Ημαθίας (Σέλι, «3-5 Πηγάδια») και της Πέλλας («Καϊμάκτσαλαν»).

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.