ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους έξι ανηλίκους για τον ομαδικό βιασμό του συμμαθητή τους στο Ίλιον

1 min read

Τον δρόμο για την φυλακή πήραν οι τρεις από τους έξι ανήλικους που κατηγορούνται για την υπόθεση της σεξουαλικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος 15χρονου αγοριού, στο Ίλιον, μετά από απόφααση του Ανακριτή Ανηλίκων.

  • Οι άλλοι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι για τις φρικτές πράξεις θα απολογηθούν την Τρίτη, ενώ ο έκτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους επειδή δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Ο ανήλικος θα παρακολουθείται από κοινωνικό λειτουργό και θα εμφανίζεται υποχρεωτικά στο ΑΤ της περιοχής του.

Οι ανήλικοι κατά πληροφορίες στις απολογίες τους αποδέχτηκαν εν μέρει τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνούμενοι ωστόσο ότι διέπραξαν βιασμό σε βάρος του 15χρονου. Μάλιστα, ζήτησαν συγνώμη για τα όσα έκαναν στον συμμαθητή τους.

Το χρονικό του μαρτυρίου που βίωσε το παιδί

  • Το κουβάρι της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν το 15χρονο αγόρι άρχισε να κλείνεται στον εαυτό του. Οι γονείς του είχαν παρατηρήσει μία αλλαγή στην συμπεριφορά του τον τελευταίο μήνα, με αποκορύφωμα τα όσα τους είπε η μητέρα ενός συμμαθητή του. Συγκεκριμένα, η γυναίκα τους έδειξε ένα βίντεο που βρήκε στο κινητό του γιου της, με τα όσα αισχρά έκανε η συμμορία των ανηλίκων στον 15χρονο. Αμέσως, απευθύνθηκαν στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας τους ανηλίκους για την σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού τους.

Τα όσα δήλωσε ο 15χρονος στην κατάθεση των 22 σελίδων, μαρτυρούν τον εφιάλτη που βίωνε, αφού οι ανήλικοι δεν δίσταζαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο, να του κάνουν κεφαλοκλείδωμα και να τον πιέζουν στο διάφραγμα, με απώτερο σκοπό να τον κακοποιήσουν σεξουαλικά! Του μιλούσαν υποτιμητικά και έστελναν τα βίντεο της φρίκης σε άλλους μαθητές του σχολείου. Όλο αυτό το διάστημα, το παιδί δίσταζε να μιλήσει καθώς η συμμορία του ασκούσε ασφυκτικό bullying και τον απειλούσε για να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Όταν το κουβάρι της φρικτής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, ο ένας μετά τον άλλον προσπαθούσαν να γλιτώσουν με όποιον τρόπο μπορούσαν. Αυτό μάλιστα φαίνεται και από κάποιες συνομιλίες μεταξύ τους, που σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν αφότου οι γονείς του 15χρονου είχαν απευθυνθεί στις Αρχές.

Το βίντεο και η συγνώμη στο θύμα

Ωστόσο, αυτό που «καίει» την συμμορία των φερόμενων ως βιαστών είναι ένα βίντεο, όπου ο ένας προειδοποιούσε τον άλλον να σβήσει ό,τι υπάρχει από βιντεοληπτικό υλικό. Μάλιστα το θράσος τους ήταν τέτοιο, ώστε απευθύνθηκαν στον 15χρονο, για να του ζητήσουν να ξεχάσει όλα όσα του είχαν κάνει, λέγοντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν θέλουν να πάει το θέμα παραπέρα. Ο ανήλικος όμως επέδειξε δύναμη και οι οκτώ ανήλικοι βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα και τους ασκήθηκαν βαρύτατες κατηγορίες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι επτά από τους οκτώ συμμαθητές του θύματος ζήτησαν συγνώμη από τον ίδιο και την οικογένειά του, ωστόσο ο ένας δεν το έκανε. Μάλιστα όταν συνελήφθη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «το κάναμε για πλάκα. Δεν έγινε και τίποτε. Το βλέπαμε σε ταινίες και φαινόταν ωραίο».

Το πλέον εξοργιστικό είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες σκόπευαν να γράψουν ένα τραγούδι σε ρυθμό τραπ με τον βιασμό του 15χρονου συμμαθητή τους. Μάλιστα, σκόπευαν να γυρίσουν και βίντεο κλιπ, ενώ είχαν ήδη ξεκινήσει να γράφουν στίχους.

«Είναι χάλια και στο σχολείο που έρχεται, είναι χάλια»

Ένας μεγαλύτερος μαθητής από το σχολείο του θύματος, περιέγραψε σε τηλεοπτική εκπομπή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Όπως είπε, ο 15χρονος πέρασε βασανιστήρια στα χέρια των συμμαθητών του ενώ ακόμα παραμένει σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Φώναζε το παιδί και τέτοια. Αφήστε με και τέτοια, αφήστε με έλεγε και γελάγανε. Τους γνωρίζω. Το ξέρω το παιδί, το έχω μεγαλώσει. Δεν πείραζε ούτε μύγα. Απλά καθότανε, μίλαγε, γέλαγε. Είναι χάλια και στο σχολείο που έρχεται, είναι χάλια» εξήγησε.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, ενώ οι ίδιες κατηγορίες βαραίνουν και τέσσερις μαθήτριες, η μία εκ των οποίων είναι ηλικίας 14 ετών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, νάιλον συσκευασία με 5,12 γραμμάρια χασίς, μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα χασίς καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Από τους έξι συλληφθέντες, οι πέντε είναι Έλληνες και ο άλλος Αλβανός, ενώ το θύμα είναι επίσης αλβανικής καταγωγής. Το θύμα καθώς και τρία μέλη της συμμορίας είναι μαθητές Α Λυκείου σε ΕΠΑΛ του Ίλιου, ένας άλλος είναι μαθητής σε Γενικό Λύκειο της περιοχής ενώ οι υπόλοιποι φοιτούν σε Λύκειο της Πετρούπολης.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.