ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προειδοποιούν οι Ινδοί: Μυστικό πυρηνικό πρόγραμμα Κίνας-Τουρκίας-Πακιστάν απειλεί άμεσα και την Ελλάδα

1 min read

Ο νέος άξονας του κακού περιλαμβάνει Τουρκία-Πακιστάν-Κίνα-Β.Κορέα

Πυρηνικός “πονοκέφαλος” της Δύσης από την υπάρχουσα ανίερη σχέση μεταξύ Κίνας, Τουρκίας και Πακιστάν δια μέσω μυστικού πυρηνικού προγράμματος, αποτελεί σοβαρότατη απειλή τόσο για την περιφερειακή όσο και για την παγκόσμια ασφάλεια, αναφέρουν Ινδικές κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι αυτό που απαιτείται είναι ισχυρές κυρώσεις από διεθνείς οργανισμούς όπως ΟΗΕ και ΔΟΑΕ, εναντίον Πεκίνου, Άγκυρας και Ισλαμαμπάντ για τις παράνομες δραστηριότητές τους στη διαδικασία πυρηνικού εξοπλισμού. 

Μαζί με την κρίση Covid-19 που αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια, ένα άλλο ζήτημα που προκαλεί συναγερμό και ανησυχίες στην παγκόσμια κοινότητα.

Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν, κράτη στον τομέα της διαδικασίας πυρηνικού εξοπλισμού. 

Μαζί με αυτά τα δύο κράτη όμως, τόσο η Κίνα όσο και η Βόρεια Κορέα συμμετέχουν επίσης στην παράνομη μεταφορά πυρηνικών τεχνολογιών και βοηθούν τόσο την Άγκυρα όσο και το Ισλαμαμπάντ. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο ρόλος της Τουρκίας (υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) και του Πακιστάν στην προώθηση του ριζοσπαστισμού και στην παροχή καταφυγίου σε τρομοκρατικές ομάδες είναι πλέον ένα πολύ γνωστό γεγονός. 

Οι δύο πλευρές επιδίδονται σε ανάλογες δραστηριότητες για την προώθηση των αντίστοιχων στενότερων γεωπολιτικών στόχων τους. 

“Σε όλα αυτά έχουμε και τον ρόλο της Κίνας, η οποία εμπλέκεται στην προώθηση της διεθνούς τρομοκρατίας. Έτσι, προκύπτει ένα φυσικό ερώτημα, πόσο μακριά έχει πάει ο άξονας Τουρκία-Πακιστάν-Κίνας στην παράνομη παραγωγή πυρηνικών όπλων αποτελώντας απειλή για την παγκόσμια και περιφερειακή ασφάλεια.

Πληροφορίες ινδικών αμυντικών ινστιτούτων αναφέρουν τη μεγάλη επιθυμία εκ μέρους του αυταρχικού προέδρου Ερντογάν να αποκτήσει πυρηνικές κεφαλές χρησιμοποιώντας αμφίβολα μέσα”, αναφέρει ινδικό δημοσίευμα. 
 
Το καθεστώς του Ερντογάν πιστεύει ότι τα πυρηνικά όπλα θα προσφέρουν την ευκαιρία στην Τουρκία να αναλάβει πρωταρχικό ρόλο στον ισλαμικό κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία, αφού έγινε κράτος παρίας υπό τον Ερντογάν, άρχισε να ευθυγραμμίζεται με το Πακιστάν, το οποίο είναι γνωστό για την προώθηση της παγκόσμιας τρομοκρατίας, ενώ συμμετέχει στην παράνομη παραγωγή πυρηνικών όπλων.

Η αναζήτηση του Πακιστάν, μέσων για την απόκτηση πυρηνικών όπλων είναι μια αποστολή που χαρακτηρίζεται από πολύ “κακά” σχέδια και είναι ένα τέλειο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο αποκτώνται τα λαθραία πυρηνικά όπλα από ένα έθνος. 

Σύμφωνα με την έκθεση του SIPRI Year Book 2020, το Πακιστάν διαθέτει «160 πυρηνικές κεφαλές». Αυτό καθιστά την κατάσταση ασφάλειας δυσοίωνη τόσο για τη Νότια Ασία όσο και για την παγκόσμια τάξη. 

Ταυτόχρονα, οι εξτρεμιστές τζιχάντ, οι τρομοκρατικές ομάδες και ο στρατός υπερισχύουν στην εσωτερική πολιτική του Πακιστάν. 

Μετά την Κίνα όμως και η Βόρεια Κορέα διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην προώθηση του μη ελεγχόμενου προγράμματος πυρηνικών όπλων του Πακιστάν.

Η σχέση μεταξύ Κίνας και Πακιστάν τονίστηκε από διάφορους διεθνείς φορείς μη διάδοσης εδώ και κάποιο διάστημα. Όπως αναφέρθηκε, η Κίνα έχει κατασκευάσει πέντε πυρηνικές μονάδες στο Πακιστάν, με την τελευταία να είναι ο πυρηνικός σταθμός Chasma. 

Η Εθνική Πυρηνική Εταιρεία της Κίνας συμμετείχε επίσης ενεργά στο κρυφό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Πακιστάν, παρά το γεγονός ότι γνώριζε ο ΔΟΑΕ.

Ο κρυφός δεσμός μεταξύ Κίνας και Πακιστάν αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, όταν το Ινδικό Ναυτικό παρεμπόδισε ένα πλοίο κινεζικών συμφερόντων που είχε ρότα για το Πακιστάν. Το πλοίο είχε υλικό που πιστεύεται ότι θα χρησιμοποιούνταν για πυρηνικές κεφαλές.

Μια πιο στενή ανάλυση της συμπεριφοράς των τριών χωρών (Κίνα, Πακιστάν και Τουρκία) αντικατοπτρίζει τέσσερα βασικά σημεία που φέρνουν μια αίσθηση συμμετρίας στη στρατηγική τους συμπεριφορά. 

Αυτά είναι:

α) Κινήσεις για την απόκτηση πυρηνικών όπλων παρακάμπτοντας τους υπάρχοντες διεθνείς νόμους και συνθήκες.

β) Απειλή για χρήση πυρηνικών όπλων με σκοπό την ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους ικανότητας στον τομέα της διεθνούς πολιτικής.

γ) Το πολιτικό σύστημα και των τριών χωρών χαρακτηρίζεται από αυξανόμενο αυταρχισμό, ενώ Πεκίνο, Άγκυρα και Ισλαμαμπάντ απειλούν την ασφάλεια γειτονικών χωρών. 

δ) Και οι τρεις χώρες εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με διασύνδεση στην ενίσχυση των πυρηνικών τους δυνατοτήτων, ενώ η Κίνα ενεργεί ως βασικός προστάτης τόσο του Πακιστάν όσο και της Τουρκίας για την προμήθεια πυρηνικών τεχνολογιών.

Αν και η Τουρκία ακολουθεί σθεναρά το πυρηνικό της πρόγραμμα επικαλούμενη την ανάγκη για ενέργεια, η πραγματική της πρόθεση είναι να αποκτήσει πυρηνικά όπλα που μπορούν να ενισχύσουν τις διαπραγματευτικές της δυνατότητες τόσο στον ισλαμικό κόσμο όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε αυτό το πλαίσιο και για να ενισχύσει την εικόνα του, ο Ερντογάν κατέφυγε στην απόκτηση πυρηνικών όπλων. Παρόμοια είναι η περίπτωση τόσο του Πακιστάν όσο και της Κίνας. 

Και οι δύο αυτές χώρες συνεργάζονται επίσης για να προωθήσουν το σχέδιο της Τουρκίας να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.