ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προειδοποιούν οι Ουκρανοί… δεν θα κερδίσουμε τον πόλεμο, σε λίγο θα πολεμάμε με φτυάρια – Σκοτώθηκαν 50 αξιωματικοί της Ουκρανίας

1 min read

(upd4)Σκληρό πλήγμα δέχθηκε ο Ουκρανικός στρατός μετά από χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων με πυραύλους Kalibr στην περιοχή Dnepropetrovsk όπου σκοτώθηκαν από την επίθεση 50 Ουκρανοί αξιωματικοί και στρατηγικοί.
Η πόλη Dnepropetrovsk βρίσκεται δυτικά του Donetsk και βόρεια της Zaporizhia.
Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Kuleba δήλωσε ότι ακόμη και αν σταματήσει η προμήθεια δυτικών όπλων στο Κίεβο, η χώρα του θα συνεχίσει να μάχεται με την Ρωσία και θα «πολεμήσει με φτυάρια».
«Αν δεν έχουμε όπλα, εντάξει, τότε θα πολεμήσουμε με φτυάρια, αλλά θα αμυνθούμε, γιατί αυτός ο πόλεμος είναι ένας πόλεμος για την ύπαρξή μας».
«Έτσι, όσο πιο γρήγορα πάρουμε όπλα, όσο πιο γρήγορα σταλούν από την Δύση όπλα στην Ουκρανία τόσο περισσότερη βοήθεια θα έχουμε».
«Εάν σταλούν όπλα αργότερα, θα συνεχίσουμε να λέμε ευχαριστώ, αλλά τότε θα χαθούν πολλά, πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν», πρόσθεσε ο Ουκρανός υπουργός εξωτερικών.
Ο Kuleba αναγνώρισε ότι υπάρχει χαοτική διαφορά δυνάμεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας
«Δεν μπορούμε να κερδίσουμε τον πόλεμο με μια τέτοια ανισορροπία», κατέληξε, επισημαίνοντας ότι η Ουκρανία χρειάζεται συστήματα αεράμυνας.

Ισχυρό χτύπημα των ρώσων στον Ουκρανικό στρατό

Η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 50 αξιωματικούς και στρατηγούς από την επίθεση με πυραύλους Kalibr σε θέση διοίκησης στην περιοχή του Dnepropetrovsk (Ντνεπροπετρόφσκ) ανέφεραν ρωσικές πηγές.
Επίσης, τις τελευταίες δύο ημέρες έγινε γνωστό για την απελευθέρωση του χωριού Metelkino κοντά στο Severodonetsk.
Το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό χτύπησε με πυραύλους Kalibr στη θέση διοίκησης των ουκρανικών στρατευμάτων κοντά στο χωριό Shirokaya Dacha, στην περιοχή Dnipropetrovsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν πληροφορίες ότι θα υπάρξει συνάντηση του επιτελείου διοίκησης της ομάδας στρατευμάτων της Ουκρανίας και με βάση τις ρωσικές πηγές σκοτώθηκαν 50 στρατηγοί και ανώτεροι αξιωματικοί του Ουκρανικού στρατού συμπεριλαμβανομένου και αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου.

Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν με πυραύλους, ουκρανικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένου του κλιμακίου της 14ης μηχανοκίνητης μονάδας και μονάδων της 56ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού, καθώς και θέσεις στις περιοχές Kremenchug, Lysychansk, Nikolaev και Kharkiv.

Επίσης μέσα σε δύο ημέρες, η Ουκρανία έχασε δύο επιθετικά αεροσκάφη Su-25 και ένα ελικόπτερο Mi-24, δύο αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων Buk-M1, σχεδόν 100 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, περισσότερα από 20 οχήματα πολλαπλών πυραυλικών συστημάτων εκτόξευσης, 30 πυροβόλα και όλμους.

Ramzan Kadyrov (Τσετσενία): Οι Ουκρανοί έχουν μεγάλες απώλειες

Ο ρωσικός στρατός και ο στρατός του Luhansk κατέλαβαν το χωριό Metelkino κοντά στο Severodonetsk.
Ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν και σημείωσε επίσης ότι η ουκρανική πλευρά είχε χάσει από 600 έως 700 στρατιώτες στις μάχες για αυτόν τον οικισμό μέσα σε μια εβδομάδα.
Κατά τον Kadyrov το «τελικό στάδιο εκκαθάρισης» του οικισμού, που, ήταν στρατηγικής σημασίας για την Ουκρανία, ολοκληρώνεται.
Πολλοί στρατιώτες και διοικητές του εθνικιστικού σχηματισμού Aidar παραδόθηκαν στο Metelkino, στις ρωσικές δυνάμεις.

Οι Ουκρανοί εξετάζουν να ξεκινήσουν νέες διαπραγματεύσεις με την Ρωσία

Η Ουκρανία ενδέχεται να επανεκκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, οι οποίες στην πραγματικότητα έχουν παγώσει από τον Απρίλιο, έως τα τέλη Αυγούστου, δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, David Arakhamia.
Ο Ουκρανικός στρατός αναμένεται να εξαπολύσει μια αντεπίθεση σε ορισμένα σημεία και τόνισε ότι εξετάζεται μια «πολιτική συμφωνία» παρόμοια με αυτή που προτάθηκε στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης στα τέλη Μαρτίου, αλλά χωρίς την απώλεια εδαφών.

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Medvedev, αμφέβαλλε ότι τον Αύγουστο «θα υπήρχε κάτι να συζητηθεί και με ποιον».

Τι συμβαίνει στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία;

Η συγκέντρωση ισχύος του ρωσικού πυροβολικού σε συνδυασμό με χερσαίες επιχειρήσεις θα καταλήξουν στον έλεγχο του Severodonetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προετοιμάζονται για επιτεθούν στο Slovyansk από νοτιοανατολικά του Izyum και δυτικά του Lyman.

Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται στην ενίσχυση των αμυντικών θέσεων κατά μήκος του Νότιου Άξονα λόγω των πρόσφατων επιτυχημένων ουκρανικών αντεπιθέσεων κατά μήκος των συνόρων της περιφέρειας Kherson-Mykolaiv.

Ανατολική Ουκρανία

Η συγκέντρωση ισχύος του ρωσικού πυροβολικού σε συνδυασμό με χερσαίες επιχειρήσεις θα καταλήξουν στον έλεγχο του Severodonetsk
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να περικυκλώσουν τα εναπομείναντα ουκρανικά στρατεύματα στην Βιομηχανική μονάδα Azot.
Τα ρωσικά κανάλια στο Telegram υποστήριξαν επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν στο Lysychansk από το νότο και πολεμούν στο Berestove, στο Spirne, στο Vovchoyarivka και στο διυλιστήριο πετρελαίου Lysychansk.
Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές γύρω από το Severodonetsk και το Lysychansk και ενίσχυσαν τις θέσεις τους στα νότια της περιοχής γύρω από το Orikhove και την Toshkivka.
Οι ρωσικές δυνάμεις θέλουν να ελέγξουν τον αυτοκινητόδρομο T1302 Bakhmut-Lysychansk για να υποστηρίξουν επιθετικές επιχειρήσεις στο Lysychansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προετοιμάζονται για επιθετικές επιχειρήσεις προς το Slovyansk από νοτιοανατολικά του Izyum και δυτικά του Lyman, αλλά δεν έκαναν καμία επιβεβαιωμένη προέλαση προς καμία κατεύθυνση στις 19 Ιουνίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στα ανατολικά του Bakhmut για να εμποδίσουν τις ουκρανικές γραμμές επικοινωνίας κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T1302 Bakhmut -Lysychansk στις 19 Ιουνίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις έδωσαν μάχες γύρω από το Nyrkove, το Mykolaivka και το Berestove και πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές, κατά ουκρανικών θέσεων ανατολικά του Bakhmut και κοντά στον αυτοκινητόδρομο T1302.
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο T1302 για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις στο Severodonetsk και στο Lysychansk,

Πόλη του Kharkiv

Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν στη διατήρηση των κατεχόμενων συνόρων τους βόρεια της πόλης του Kharkiv και βομβάρδισαν κατά ουκρανικών θέσεων στη βόρεια περιφέρεια του Kharkiv στις 19 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα επιχείρησαν ανεπιτυχώς αναγνωριστικές επιχειρήσεις στο Rubizhne και οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα μάχονται για πιο πλεονεκτικές θέσεις κατά μήκος ολόκληρης της πρώτης γραμμής βόρεια της πόλης του Χάρκοβο.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν με μονάδες του πυροβολικού στην πόλη του Kharkiv και τους γύρω οικισμούς.

Νότιος άξονας – Kherson και Zaporizhia

Πρόσφατες αντεπιθέσεις της Ουκρανίας ανάγκασαν τα ρωσικά στρατεύματα να επικεντρωθούν στη διατήρηση των αμυντικών τους θέσεων κατά μήκος του Νότιου Άξονα στις 19 Ιουνίου.
Ο δήμαρχος της Μελιτόπολης ισχυρίστηκε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα πλησιάζουν την Περιφέρεια Kherson.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να συγκεντρώνουν εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό στην κεντρική περιφέρεια Zaporizhia, συγκεκριμένα κατά μήκος της γραμμής Dniprorudne – Vasylivka – Orikhiv, πιθανότατα ως απάντηση στις ουκρανικές αντεπιθέσεις.
Οι ουκρανικές δυνάμεις ώθησαν την πρώτη γραμμή της περιφέρειας Zaporizhia 10 χιλιόμετρα νότια.
Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν προηγουμένως ότι η πρώτη γραμμή της Zaporizhia μετατοπίστηκε πέντε έως επτά χιλιόμετρα νότια και δεν είναι σαφές εάν οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει συνολικά 10 χιλιόμετρα ή επιπλέον αυτών των προηγούμενων προελάσεων.
Η Περιφερειακή Στρατιωτική Διοίκηση της Ουκρανίας δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα μετακινούν εξοπλισμό και οχήματα από την Κριμαία μέσω της Μελιτόπολης προς τις περιοχές Vasylivka και Polohy και ότι οι ρωσικές ομάδες δολιοφθοράς συγκρούστηκαν με τα ουκρανικά στρατεύματα κοντά στα σύνορα Zaporizhia -Donetsk στις 19 Ιουνίου.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις πυραυλικές επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς εναντίον διαφόρων τοποθεσιών στις περιφέρειες Kherson, Zaporizhia, Dnipropetrovsk, Mykolaiv και Οδησσό.
Αν και η ουκρανική αεράμυνα αναχαίτισε πυραύλους πριν χτυπήσουν απευθείας την Οδησσό, η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα στόχευσαν την Οδησσό και άλλες περιοχές που δεν αντιμετωπίζουν άμεσες εχθροπραξίες για να ασκήσουν ψυχολογική πίεση στον πληθυσμό και να υπονομεύσουν τις τοπικές οικονομίες.
Η Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναδιαρθρώνουν τη ναυτική τους ομάδα για να συμπεριλάβουν περισσότερα υποβρύχια, κάτι που είναι μια πιθανή απάντηση σε επιτυχημένες ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά ναυτικά μέσα στη Μαύρη Θάλασσα.
cc1_11.png

cc2_11.png

cc3_10.png

cc4_9.png

cc5_10.png

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.