ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προειδοποίηση: Σοβαρός κίνδυνος για πυρκαγιά και την Τετάρτη

1 min read

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προειδοποιεί για πολύ σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας 4 για αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με την υπηρεσία οι περιοχές οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο είναι οι εξής : Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Λακωνία και τα Κύθηρα.

Πιο συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) που υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει αναφέρει στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες , όπως και στις Περιφέρειες και στους Δήμους των συγκεκριμένων περιοχών να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα με αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Οι συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ως προς τους πολίτες περιλαμβάνουν την αποφυγή ενεργειών στην ύπαιθρο που μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά , όπως είναι το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή των υπολειμμάτων καθαρισμού, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Σημειοτέον ότι καθ’όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται ρητώς η καύση των αγρών.

Οι πολίτες καλούνται να ενημερώσουν σε περίπτωση που αντιληφθούν κάποια «εστία» φωτιάς, στο τριψήφιο νούμερο 199 που ανήκει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.