Προειδοποίηση: Σοβαρός κίνδυνος για πυρκαγιά και την Τετάρτη

Newskamatero

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προειδοποιεί για πολύ σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας 4 για αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με την υπηρεσία οι περιοχές οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο είναι οι εξής : Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Λακωνία και τα Κύθηρα.

Πιο συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) που υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει αναφέρει στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες , όπως και στις Περιφέρειες και στους Δήμους των συγκεκριμένων περιοχών να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα με αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Οι συστάσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ως προς τους πολίτες περιλαμβάνουν την αποφυγή ενεργειών στην ύπαιθρο που μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά , όπως είναι το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή των υπολειμμάτων καθαρισμού, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Σημειοτέον ότι καθ’όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται ρητώς η καύση των αγρών.

Οι πολίτες καλούνται να ενημερώσουν σε περίπτωση που αντιληφθούν κάποια «εστία» φωτιάς, στο τριψήφιο νούμερο 199 που ανήκει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Πετάει για Ελλάδα ο Σεμέδο (pic)

O Ρούμπεν Σεμέδο μπήκε στο αεροπλάνο για την Ελλάδα και το… δείχνει… Ο Ρούμπεν Σεμέδο, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του, αναμένεται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» απόψε (25/6) στις 23:15. BREAKING: Ερχεται ο Σεμέδο για τον Ολυμπιακό! Ο Πορτογάλος αμυντικός ξεκίνησε το ταξίδι του με προορισμό την Αθήνα και ανέβασε στα social […]