ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προειδοποίηση από τον επικεφαλής του κινεζικού CDC: «Προσοχή με τα εμβόλια mRNA – Αναπτύχθηκαν για καρκινοπαθείς»

1 min read

Το «κώδωνα του κινδύνου» έκρουσε Κινέζος επικεφαλής του κέντρου λοιμωδών νόσων (το ανάλογο του CDC στις ΗΠΑ), για τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA, τα οποία είπε πως υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν από τη χρήση τους.

Ο George Gao Fu, διευθυντής του κινεζικού κέντρου ελέγχου πρόληψης της διασποράς των λοιμωδών νόσων, δήλωσε ότι τα εμβόλια mRNA εφαρμόζονται για πρώτη φορά σε υγιείς ανθρώπους  και αυτό εμπεριέχει ένα συγκεκριμένο ρίσκο.

«Οι δυτικές χώρες υιοθέτησαν αμέσως την τεχνολογία mRNA, η οποία είχε αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση του καρκίνου σε ασθενείς.

Δεν γνωρίζω εάν θα έχει παρενέργειες στο μέλλον, αλλά ο κίνδυνος αυτός δεν μπορεί να αποκλειστεί», σημείωσε ο Gao Fu, αφήνοντας υπονοούμενα για παρενέργειες σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, συνδέοντας το θέμα με τον καρκίνο.

«Υπάρχουν προβληματισμοί αναφορικά με την πραγματοποίηση εμβολίων mRNA σε υγιείς ανθρώπους, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως. Ως επαγγελματίες της υγείας πρέπει να εξετάσουμε το θέμα επιστημονικά και να αναλύσουμε τα αποτελέσματα», πρόσθεσε.

Δύο είναι οι εταιρείες που κατασκευάζουν εμβόλια τεχνολογίας mRNA τα οποία έχουν εγκριθεί σε ΗΠΑ και ΕΕ. Η Pfizer/ΒioNTech και η Moderna.

Η πρώτη κατασκευάζει το εμβόλιο BNT162b2 και η δεύτερη το mRNA 1273. Δοκιμές της τεχνολογίας αυτής γίνονται σε ανθρώπους από το 2011, αλλά είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζονται μαζικοί εμβολιασμοί στον γενικό πληθυσμό.

Αναφορικά με τον ιό το ίδιο ο επικεφαλής του κινεζικού CDC ανέφερε:

«Έχουμε πάει αρκετές φορές στην Ουχάν, για να εντοπίσουμε τις ρίζες του ιού στα ζώα και αποτύχαμε. Μπορεί να πάρει αρκετό καιρό για να μάθουμε από πού ξεκίνησε ο κορωνοϊός. Μπορεί επίσης αυτός να έχει εξαφανιστεί πριν μάθουμε από πού προήλθε».

Ο ίδιος τέλος πρόσθεσε πως υπάρχουν 3 είδη εμβολίων με αδρανοποιημένο ιό, τα οποία πλησιάζουν στο τέλος των κλινικών δοκιμών και δείχνουν καλά αποτελέσματα, ενώ ένα ακόμη που περιέχει πρωτεΐνες ή συστατικά γλυκοπρωτεΐνης και είναι ικανό να προκαλέχει προστατευτική ανοσοαπόκριση, βρίσκεται καιαυτό το τελικό στάδιο των δοκιμών.

«Δεν είμαστε σε αγώνα δρόμου με τις άλλες χώρες. Είμαστε σε αγώνα δρόμου με τον ιό», κατέληξε.

Πηγή pronews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.