ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρόεδρος Πολωνίας: Απαράδεκτη η στάση της Γερμανίας για τα Leopard

1 min read

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτη» την άρνηση του Βερολίνου να προσφέρει βαρέα άρματα μάχης Leopard 2 στο Κίεβο.

«Η στάση της Γερμανίας είναι απαράδεκτη. Πάει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος. Αθώοι πεθαίνουν καθημερινά. Οι ρωσικές βόμβες καταστρέφουν τις ουκρανικές πόλεις. Πολιτικοί στόχοι δέχονται επίθεση, γυναίκες και παιδιά δολοφονούνται», κατήγγειλε ο Μοραβιέτσκι μιλώντας στο πρακτορείο PAP.

Οι δηλώσεις του έγιναν δύο ημέρες μετά τη διάσκεψη στο Ράιμσταϊν της Γερμανίας των χωρών που στηρίζουν στρατιωτικά την Ουκρανία. Από εκεί ανακοινώθηκε η παροχή νέων όπλων στην Ουκρανία, αλλά δεν επετεύχθη συμφωνία για την παροχή βαρέων αρμάτων μάχης, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Κιέβου.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός επεσήμανε ότι αναμένει «μια ξεκάθαρη δήλωση» από το Βερολίνο με την οποία θα επιτρέψει την εξαγωγή των Leopard από τις χώρες που τα διαθέτουν. Η έγκριση της Γερμανίας, όπου κατασκευάζονται αυτά τα άρματα μάχης, είναι απαραίτητη για την επανεξαγωγή τους.

Η Πολωνία έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να προσφέρει 14 τέτοια άρματα μάχης στο Κίεβο και έχει επισημάνει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με περίπου 15 χώρες για το θέμα.

Σε περίπτωση που το Βερολίνο δεν δώσει την έγκρισή του, «θα συστήσουμε έναν μικρό συνασπισμό χωρών, έτοιμων να δωρίσουν κάποιον από τον σύγχρονο εξοπλισμό τους, σύγχρονα άρματα μάχης, στην Ουκρανία που αντιμετωπίζει δυσκολίες», υπογράμμισε ο Μοραβιέτσκι.

Χθες Σάββατο οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Βαλτικής –της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας — κάλεσαν το Βερολίνο «να παράσχει ήδη από τώρα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία», κάνοντας λόγο για «ιδιαίτερη ευθύνη» της Γερμανίας, ως «η πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.