ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Προβληματισμός για τον Καμμένο στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ

1 min read

Σε κλίμα έντονου πολιτικού προβληματισμού συνεδρίασε κατά πληροφορίες του Iefimerida χθες το Πολιτικό Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις των συντρόφων του.

Το «καυτό» ζήτημα των συμμαχιών, την ώρα που η συμφωνία των Πρεσπών δοκιμάζει τις αντοχές της κυβέρνησης, αλλά και η οικονομική πολιτική για την επόμενη μέρα της εξόδου από τα μνημόνια (με αιχμή τις παροχές και τις εξαγγελίες  που θέλει να προωθήσει στη ΔΕΘ το Μαξίμου) τέθηκαν επί τάπητος στο κομματικό όργανο. Κορυφαία στελέχη μάλιστα, χτύπησαν…καμπανάκι σε ποια κατεύθυνση θα πρέπει να εστιάσει η κυβέρνηση από δω και στο εξής και ζήτησαν από τον Τσίπρα στροφή στα Αριστερά. «Πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση του κόσμου της Αριστεράς» , έλεγαν χαρακτηριστικά φωνές που πρόσκεινται φιλικά στην πτέρυγα των 53 λαμβάνοντας -όπως οι ίδιοι εξηγούν- υπόψιν και τα δεδομένα της συσπείρωσης που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτά αποτυπώνονται στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

Σκεπτικισμός για την… απρόβλεπτη στάση Καμμένου

«Πονοκέφαλος» για κόμμα και κυβέρνηση είναι ο Πάνος Καμμένος. Παρά το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛδιαβεβαιώνει ότι η συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα θα λήξει στο τέλος της τετραετίας, οι κατά καιρούς εμπρηστικές δηλώσεις των βουλευτών του, όπως και του ιδίου, προκαλούν σκεπτικισμό και μεγάλη αβεβαιότητα στους κυβερνητικούς.

Αυτό που προκύπτει άλλωστε από όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση- όπως το μεταφέρουν αρμόδιες πηγές – είναι ότι «ο Καμμένος είναι απρόβλεπτος». Η εκτίμησή τους είναι ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση. Παρόλα αυτά, αποτελεί δύσκολη εξίσωση πώς θα μπορέσουν να τρέξουν μια σειρά από πρωτοβουλίες τους επόμενους μήνες, τη στιγμή που με την πρώτη ευκαιρία βάζει προσκόμματα.

«Καυτή πατάτα» οι συντάξεις ενόψει ΔΕΘ

Τέλος, συζητήθηκε εκτενώς η ατζέντα παροχών της ΔΕθ. Όλη η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να γίνουν ανακοινώσεις για μη περικοπή των συντάξεων και άπαντες τελούν εν αναμονή της δημοσιονομικής πορείας, αλλά και για το πράσινο φως των δανειστών.!Ενώ, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ήδη σχέδιο φοροελαφρύνσεων, μικρής ή μεγάλης εμβέλειας.

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.