ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

20 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Πρόβλημα διάβρωσης στα αυστραλιανά F-35…

1 min read

Διάβρωση σε αυστραλιανά F-35; Ακούγεται απίστευτο αλλά φαίνεται πως υπήρξε αστοχία κατά τη βαφή των μαχητικών. Και το πρόβλημα δεν είναι απλό αφού μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στα αυτιά ή φλεβοκομβικό τραυματισμό από τις εσωτερικές εναλλαγές πίεσης στο κόκπιτ.

Θα μπορούσε ακόμα να προκαλέσει πτώση του μαχητικού κατά τη διάρκεια δύσκολων ελιγμών, αναφέρει αμερικανική έκθεση. Η διάβρωση και το ενδεχόμενο πρόβλημα εσωτερικής πίεσης είναι τα πλέον πρόσφατα προβλήματα που «βγάζει» το μαχητικό, το κόστος του οποίου ανά μονάδα αγγίζει τα 100 εκ. δολάρια και αναμένεται να αρχίσουν να παραδίδονται στην Αυστραλία από το τρέχον έτος.

 

 

Η αυστραλιανή πλευρά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αναφέροντας πως οι Αμερικανοί δεσμεύτηκαν να επιλύσουν τα ζητήματα εντός ενός μηνός. Οι Αμερικανοί είχαν επίσης εντοπίσει διάβρωση σε μαχητικά τους F-35Α κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης.

Έρευνα που διεξήχθη ανακάλυψε πως δεν είχαν γίνει οι κατάλληλες εργασίες βαφής προς αποτροπή της διάβρωσης σε συγκεκριμένο σημείο. Πριν τρεις μήνες το Πεντάγωνο είχε αναστείλει τη διαδικασία αποδοχής των μαχητικών, προσωρινά, λόγω προβλημάτων διάβρωσης σε συνδετικές οπές.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση